Κέρκυρα αντιμετωπίζει νέα κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα και πλημμύρες. Οι Αρχές είναι σε κατάσταση ετοιμότητας. Η Κέρκυρα βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με έντονα καιρικά φαινόμενα. Πλημμυρικά φαινόμενα έχουν ήδη καταγραφεί στην περιοχή Αλυκών και στον Ποταμό, με σημαντικά προβλήματα να αναφέρονται στο ρεύμα της Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας κοντά στην Αγία Αικατερίνη.
Επιπλέον, τμήμα της οροφής του κολυμβητηρίου στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της Κέρκυρας αποκολλήθηκε ενώ υπήρχε κόσμος μέσα, προκαλώντας ανησυχία. Η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αναβλήθηκε λόγω εισροής υδάτων στην αίθουσα της ΠΕ Κέρκυρας.
Νωρίτερα, η περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε σε διϋπουργική σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων, υπό την καθοδήγηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Αλέξανδρος Δήμου, καθώς και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της περιοχής.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/EAA, ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 26/11, με τα φαινόμενα στα Επτάνησα και τα δυτικά ηπειρωτικά να εντείνονται και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν και άλλες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη 27/11.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
