Εκατοντάδες άσπρες, μπλε, κόκκινες και ροζ κορδέλες στόλίσαν και φέτος τους επιτάφιους της Παναγιάς στην Κέρκυρα
Το έθιμο των κορδελοφορούμενων επιταφίων στο νησί χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώ η προετοιμασία του στολισμού του επιταφίου ξεκινά πολλές ημέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο.
Γυναίκες, αλλά και άνδρες των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού «δένουν», κάθε χρόνο, για πολλά μερόνυχτα, τις κορδέλες στους επιταφίους της Παναγίας ώστε να είναι έτοιμοι για τις λιτανείες που θα διεξαχθούν την παραμονή της γιορτής, αλλά και ανήμερα της γιορτής για προσκύνημα.
Οι κορδέλες που συμβολίζουν την Τίμια Ζώνη που έδωσε η Παναγία στους Αποστόλους, θα μείνουν περίπου μία εβδομάδα πάνω στον Επιτάφιο της Παναγίας και θα μοιραστούν, μετά το πέρας των εννέα ημέρων σε όλους τους πιστούς, στον Μέγα Εσπερινό που θα διαβαστεί στις εκκλησιές. Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση οι ευλογημένες κορδέλες της Παναγιάς φυλάσσονται στα εικονοστάσια των πιστών για να φέρουν ευημερία και υγεία στην οικογένεια.
- Ομπαμεγιάνγκ σε τροχιά αποθέωσης: «Ήρθε για να γράψει ιστορία» στη Ντεπορτίβο
- Θεσσαλονίκη: 15χρονη φέρεται να έβαλε φίλους της να χτυπήσουν 14χρονο για ερωτική αντιζηλία
- Έγκυος η Καλλιστώ Βαρδή: περιμένει το πρώτο της παιδί και αποκάλυψε το φύλο
- Σοκ στη ΔΕΘ: Συνελήφθη 37χρονος που κατέγραφε γυναίκες στις τουαλέτες με το κινητό του
- Μητσοτάκης: «Να υπηρετήσω το άλμα στην επόμενη εποχή με νέα συμφωνία προόδου και ευημερίας» – Οι στόχοι έως το 2031
![]()
