Κιλκίς: Έκλεισε η μονάδα covid στο Νοσοκομείο

Τα τελευταία εξιτήρια δόθηκαν την Πέμπτη στη μονάδα covid 2 στο Νοσοκομείο του Κιλκίς και από σήμερα άρχισαν οι εργασίες απολύμανσης και καθαρισμού των χώρων, ώστε να αποδοθούν στην Ορθοπεδική κλινική και πάλι, πριν τον “συναγερμό” λόγω των αυξημένων επιδημιολογικών αναγκών.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας του Κιλκίς, eidisis.gr, που ανέδειξε το θέμα:

propoli

“Παρότι αργή η μείωση των κρουσμάτων, βοηθούντων των εμβολιασμών και της καλοκαιρίας έδωσε καρπούς με την ταχύτερη αποκλιμάκωση του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Όπως είχαμε προαναγγείλει από το eidisis.gr, το απόγευμα της Πέμπτης δόθηκαν τα τελευταία εξιτήρια από τη μονάδα covid 2 που στεγάστηκε στην Ορθοπεδική κλινική και από την Παρασκευή ξεκίνησαν οι εργασίες απολύμανσης και καθαρισμού των χώρων, ώστε να αποδοθούν στην οικεία κλινική.

Φαντάζει σχεδόν εξωτικό, αλλά τα νοσοκομεία είναι και για μύριες όσες παθήσεις, ακόμα και στην Ορθοπεδική του Κιλκίς υπάρχουν προγραμματισμένα χειρουργεία και κάποτε πρέπει να επανέλθει στον κανονικότητα η λειτουργία του ιδρύματος.

Στη μονάδα covid 2, που στεγάζεται στην Τρίτη Πτέρυγα παραμένουν προς νοσηλεία τέσσερις ασθενείς, οι οποίοι όλα δείχνουν πως στο τέλος της εβδομάδας ή από Δευτέρα θα λάβουν εξιτήρια, ώστε κάθε νέο περιστατικό, εφόσον προκύπτει χρεία, να διακομίζεται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Βασανιστική αποκλιμάκωση κρουσμάτων

Με τα 10 κρούσματα της Πέμπτης 27 Μαΐου φτάσαμε αισίως στα 344 εντός του Μαίου και 3.897 από την αρχή της πανδημίας. Η επιπέδωση των κρουσμάτων με τον εξαιρετικά αργό ρυθμό μείωσης συνεχίζεται εδώ και πολλές μέρες και συνολικά ο Μάιος κινείται, όπως είχαμε προαναγγείλει εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα σε ρυθμούς Μαρτίου όταν συνολικά καταγράφηκαν 393 κρούσματα. Η επιπέδωση εξάλλου καταγράφηκε και από την εβδομαδιαία επίδοση του νομού, 80 έναντι 81 της προπερασμένης.

Η αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας καταγράφεται και στον κρίσιμο δείκτη ημερήσιας μόλυνσης (ΗΔΜ) ανά 100.000 κατοίκους. Ο ν. Κιλκίς την Πέμπτη μετά τα 10 κρούσματα της ημέρας έχει ΗΔΜ 170, τον δεύτερο χειρότερο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας μετά τη Θεσσαλονίκη με ΗΔΜ 205. Είμαστε οι δυο νομοί που βρίσκονται στο κόκκινο με τους λοιπούς πέντε να είναι στον πορτοκαλί ζώνη και μάλιστα με τις Σέρρες 74 και την Χαλκιδική 75 να προσεγγίζουν πλέον την ποθητή πράσινη ζώνη. Ακολουθούν Ημαθία με ΗΔΜ 132, Πέλλα με 104 και Πιερία με 120.

Εμβολιασμοί

Στη ζώνη των +500 εμβολιασμών κινείται το πρόγραμμα στο ν. Κιλκίς . Την Πέμπτη 28 Μαίου έγιναν 578 συνολικά εκ των οποίων οι 374 ως πρώτη δόση και οι 204 ως δεύτερη.

Συνολικά στο νομό καταγράφονται 39.294 εμβολιασμοί. 24.421 Κιλκισιώτες (30,5% του πληθυσμού) έκαναν ήδη την πρώτη δόση ενώ 15.678 (19,7% του πληθυσμού) ολοκλήρωσαν τη θωράκισή τους κάνοντας και τη δεύτερη δόση”.

Πηγή: eidisis.gr

Δείτε επίσης: Πυροσβεστική: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Καλαμάκι Κορινθίας – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια

Loading