Σοβαρά προβλήματα κυκλοφορίας στην Αττική με επικέντρωση στον Κηφισό και εργασίες που επηρεάζουν την κυκλοφορία. Σημαντικές καθυστερήσεις στην κυκλοφορία καταγράφονται από το πρωί της Δευτέρας (26.01.2026) σε πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ο Κηφισός κατατάσσεται για ακόμα μια φορά σε κρίσιμη κατάσταση, με πολύ χαμηλές ταχύτητες τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο. Η κυκλοφοριακή κατάσταση επιβαρύνεται περαιτέρω λόγω εκτελούμενων έργων, τα οποία έχουν οδηγήσει σε κλειστές λωρίδες, αλλά και λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή.
Σημαντική κυκλοφοριακή επιβάρυνση παρατηρείται επίσης σε δρόμους όπως η Βασ. Σοφίας, η Μεσογείων, η Κηφισίας, η Αλεξάνδρας, η Σταδίου, η Συγγρού, η Βασ. Κωνσταντίνου, καθώς και η Κατεχάκη.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες ισχύουν από σήμερα (26/01) μέχρι και την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, αφορούν συγκεκριμένα τμήματα της Λεωφόρου Κηφισού, επηρεάζοντας περιοχές όπως οι Δήμοι Πειραιώς, Μοσχάτου-Ταύρου, Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Αθηναίων, Αιγάλεω, Περιστερίου, Αγ. Αναργύρων, Ιλίου, Μεταμόρφωσης και Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σε διάφορα τμήματα της λεωφόρου Κηφισού.
Αναλυτικά, οι εργασίες περιλαμβάνουν σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας, εναλλάξ στη δεξιά ή την αριστερή λωρίδα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τις 22:00 έως τις 06:00 της επομένης. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες περιλαμβάνουν τη 26η Ιανουαρίου, τη 27η, τη 28η και τη 29η, με καθορισμένα σημεία και κατευθύνσεις για τις εργασίες.
Κατά τη διάρκεια αυτών των παρεμβάσεων, η κυκλοφορία θα διατηρηθεί μέσω των υπόλοιπων διαθέσιμων λωρίδων κάθε τμήματος. Η Τροχαία προειδοποιεί τους οδηγούς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τις περιοχές που διεξάγονται τα έργα και να ακολουθούν τις οδηγίες της υπάρχουσας οδικής σήμανσης.
in.gr
![]()

