Κιβωτός του Κόσμου: Νέα έφοδος της ΕΛΑΣ σε δομή της ΜΚΟ στην Καλαμάτα

Η ΕΛΑΣ έκανε και νέα έφοδο σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα. Αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας της ΕΛΑΣ πήγαν χθες (4.12.2022) λίγο πριν τις 9 σε δομή της ΜΚΟ και έκαναν έλεγχο.

Αυτή ήταν η δεύτερη επίσκεψη μελών της ΕΛΑΣ στην δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην πόλη τις τελευταίες ημέρες.

propoli

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αποφάσισαν να επισκεφθούν ξανά την δομή της πόλης της Μεσσηνίας χθες με αφορμή δημοσίευμα του Κυριακάτικου φύλλου του «Πρώτου Θέματος», που ανέφερε ότι είχαν απομακρυνθεί τέσσερα παιδιά από την δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2022.

Τα παιδιά φέρονται να μεταφέρθηκαν στην δομή της ΜΚΟ στην Αθήνα όπου το δημοσίευμα ανέφερε ότι υπέστησαν κακοποίηση

Στις 20 Νοεμβρίου δημοσίευμα στην ιστοσελίδα ειδήσεων της ΕΡΤ είχε αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απομάκρυνση παιδιών αποτελεί κομβικό σημείο στην εξέλιξη των ερευνών, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί σε ποια δομή και κάτω από ποιες συνθήκες φιλοξενούνται αυτά τα παιδιά.

Τα 4 αυτά παιδιά απομακρύνθηκαν ξαφνικά και χωρίς εξηγήσεις και από τα σχολεία στα οποία φοιτούσαν στην Καλαμάτα. Το μικρότερο από τα παιδιά, που φοιτούσε σε γυμνάσιο της πόλης και ο διευθυντής του σχολείου αυτού είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή τους αρμόδιους φορείς για το όλο θέμα.

Δείτε επίσης: Ο πατέρας Αντώνιος καταθέτει μήνυση κατά του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου

Aliri

Loading