Το παιδί νοσηλεύτηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για 12 ημέρες.
Στο mega παρουσιάστηκε η περιπέτεια υγείας ενός πεντάχρονου αγοριού, το οποίο αφού νόσησε από κορονοϊό εμφάνισε ένα σπάνιο πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο.
«Οι γονείς δεν γνωρίζουν τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα της μετά covid περιόδου. Ακόμα και για τα παιδιά που ευτυχώς τα περισσότερα νοσούν ελαφριά», σχολίασε η μητέρα του 5χρονου Μαίρη Οικονόμου.
«Το δικό μας παιδί δεν είχε αυτή την τύχη, ενώ πέρασε την καραντίνα του ελαφριά με 2 – 3 ημέρες πυρετό. Τέσσερις εβδομάδες μετά ο κορονοϊός του προκάλεσε πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο», τόνισε.
Το παιδί νοσηλεύτηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για 12 ημέρες και οι γιατροί, αφού βρήκαν οι γιατροί τη σωστή αγωγή που πρέπει να του χορηγήσουν, καθώς το σύνδρομο έχει ανακαλυφθεί πρόσφατα.
«Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να μην εμβολιάσουμε τα παιδιά μας», σχολίασε η κ. Οικονόμου.
«Τώρα μετά από όλα αυτά που περάσαμε, βλέποντας και ένα άλλο περιστατικό στην οικογένεια μου ναι θα το κάνω», σημείωσε.
Η ίδια ανέφερε πως η ελαφριά νόσηση των παιδιών και συμβουλές των παιδιάτρων μπερδεύουν τους γονείς.
«Οι παιδίατροι για τα μικρά παιδιά είναι πολύ ευαίσθητοι», δήλωσε η κ. Παγώνη.
«Τον κορονοϊό τον σπουδάζουμε ακόμα», κατέληξε η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.
Δείτε επίσης: ΕΛΣΤΑΤ – Απογραφή 2021: Παράταση μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου
- Πήλιος: Η πρόκριση στο Conference League είναι για εμάς προτεραιότητα
- Πρόωρος αποκλεισμός για τον Άρη, μετά από κακή εμφάνιση στο α’ ημίχρονο
- Κληρώνει για την ΑΕΚ τη Δευτέρα (4/8) στη μάχη του Conference League
- Πρόωρη αποτυχία για τον Άρη στην αναμέτρηση με την Αράζ
- Προκρίθηκε η ΑΕΚ στον τρίτο γύρο του Conference League, αντίπαλος ο Άρης Λεμεσού