Κορονοϊός: Δραματική πτώση στα ραντεβού για εμβολιασμό – Καθυστερεί το τείχος ανοσίας (Video)

Μόλις 17.150 εμβολιασμοί με πρώτη δόση έγιναν χθες στη χώρα, αριθμός που αποτυπώνει την απροθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν.

Χθες, τα κρούσματα ανέβηκαν λίγο πάνω από το όριο των 2.000, ωστόσο προκάλεσε ανησυχία η αύξηση των διασωληνωμένων που βρίσκονται στις ΜΕΘ. Ειδικότερα, μέσα σε 24 ώρες, ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξήθηκε κατά 13, φτάνοντας τους 147.

propoli

Η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να καλπάζει σε όλη τη χώρα, καθώς πλέον το συγκεκριμένο στέλεχος έχει κυριαρχήσει κατά περίπου 80%.

“Ταβάνι” στα σημερινά επίπεδα φαίνεται να φτάνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

«Ο αριθμός των ημερήσιων εμβολιασμών- ενώ η δυναμικότητα του συστήματος είναι περισσότερη καθώς μπορούμε να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς- αυτός μειώνεται. Είναι κάτι το οποίο συμβαίνει και στη δική μας χώρα αλλά συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό θα το δούμε ειδικά την επόμενη εβδομάδα, βλέπουμε μια αρκετά πιο σημαντική μείωση των ραντεβού σε σχέση με τους εμβολιασμούς που έχουμε τώρα. Μειώνονται τα άτομα τα οποία κλείνουν ραντεβού για την πρώτη δόση» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους τη Δευτέρα.

Χαρακτηριστική είναι και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στο υπουργικό συμβούλιο κατά την οποία χαρακτήρισε συλλογικό καθήκον τον εμβολιασμό.

«Η Πολιτεία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις εξάρσεις της πανδημίας όπου αυτό είναι απαραίτητο με τοπικές παρεμβάσεις, αλλά η επιλογή μας είναι σαφής: Το μέτωπο της αλήθειας και της λογικής πρέπει να επικρατήσει μέσα στο Καλοκαίρι και από το Φθινόπωρο η χώρα μας θα συνεχίσει την πορεία της έτσι ή αλλιώς», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το 55% των ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Το τελευταίο 24ωρο, χορηγήθηκαν στη χώρα μας περίπου 75.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Πλήρως εμβολιασμένοι είναι το 55% επί του συνόλου των ενηλίκων στη χώρα μας ενώ η ηλικιακή ομάδα με την μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη είναι η 75 – 79 ετών.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών.

Τα ραντεβού θα κλείνονται μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet των γονέων ή στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία, και τα παιδιά πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα με τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους. 

Δείτε επίσης: Σκέψεις για επιστροφή του click away μόνο για τους ανεμβολίαστους – Τι λένε οι καταστηματάρχες

Loading