Κορονοϊός: Η Δέλτα διπλασιάζει τον κίνδυνο νοσηλείας για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι

Δύσκολη αποδεικνύεται η μετάλλαξη Δέλτα για τους μη εμβολιασμένους καθώς το νέο στέλεχος διπλασιάζει τον κίνδυνο νοσηλείας τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη σχέση που έχουν οι νοσηλείες με την Δέλτα και τους μη εμβολιασμένους έδειξε ανησυχητικά στοιχεία.

propoli

Οι ιατροί της κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μας περιγράφουν τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανία.

Το πρωταρχικό ήταν ο κίνδυνος της νοσηλείας ή της επίσκεψης σε νοσοκομείο ανάλογα με το αν είχε εμβολιαστεί ή δεν είχε εμβολιαστεί.

Δευτερεύοντα σημεία ήταν η κατάληξη της νοσηλείας ανάλογα με τον εμβολιασμό, χωρίζοντας τους ασθενείς σε δύο ομάδες είτε ανεμβολίαστοι κάτω από 21 μέρες είτε μετά από 21 μέρες.

Στην μελέτη έλαβαν μέρος 43.338 ασθενείς με κορονοϊό από τους οποίους οι 8.682 είχαν νοσήσει από το στέλεχος δέλτα και 34.656 από το στέλεχος άλφα, με την πλειοψηφία αυτών να είναι μη εμβολιασμένοι (74%).

Η μέση ηλικία στο στέλεχος δέλτα ήταν τα 29 έτη (με 48,9% γυναίκες), ενώ στο στέλεχος άλφα τα 31 έτη (51,7% γυναίκες).

Ο κίνδυνος νοσηλείας εντός 14 ημερών ήταν μεγαλύτερος για το στέλεχος δέλτα. Αντίστοιχα ο κίνδυνος και για επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου ήταν μεγαλύτερος για το δέλτα από ότι για το άλφα.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν εναντίον των πολιτικών της άκρας δεξιάς

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading