Πολλές ευρωπαϊκές χώρες , ανάμεσά και η Ελλάδα έχουν άρει μονομιάς τα περιοριστικά μέτρα ενάντια στον κορονοϊό προκαλώντας άγχος στον ΠΟΥ.
Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Μολδαβία, ο Χανς Κλούγκε δήλωσε ότι βρίσκεται «σε επιφυλακή» για την επιδημιολογική κατάσταση στην ευρωπαϊκή ήπειρο, προσθέτοντας ωστόσο ότι παραμένει «αισιόδοξος».
Αυτήν την στιγμή, ο αριθμός των κρουσμάτων της Covid αυξάνεται σε 18 από τις 53 χώρες της ζώνης του ΠΟΥ Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού.
«Οι χώρες στις οποίες καταγράφουμε ιδιαίτερη αύξηση είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία», είπε.
«Αυτές οι χώρες ήραν τους περιορισμούς απότομα περνώντας από το επίπεδο του «υπερβολικού» στο επίπεδο του «ανεπαρκούς», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΠΟΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη είχε σαφώς μειωθεί έπειτα από την κορύφωση του Ιανουαρίου, αλλά αυξάνεται από τις αρχές του Μαρτίου.
Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, αυτή η αύξηση εξηγείται κυρίως από την επικράτηση πλέον της υποπαραλλαγής Ομικρον BA.2, η οποία είναι 30% περίπου μεταδοτικότερη – αλλά όχι πιο επικίνδυνη από την προκάτοχό της , την BA.1.
Δείτε επίσης: ΕΟΔΥ: Δωρεάν rapid test σε 171 σημεία αύριο 23 Μαρτίου
- Ο Λουντοβίκο Έιναουντι για πρώτη φορά στο Καλλιμάρμαρο
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αναδιάρθρωση ή εξαπάτηση στην ΕΕ;
- Τι σημαίνει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους – Η ιστορία πίσω από τη λύση των δύο κρατών
- Παλαιό Φάληρο: Στο ανακριτή η μητέρα του τρίχρονου κοριτσιού – Στο επίκεντρο το κινητό της
- Η δύναμη του B2B ηλεκτρονικού εμπορίου: Εξερεύνηση των ωφελειών και της λειτουργίας του