Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει την Δευτέρα 27/12 υπό την σκιά της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον – Ποια είναι τα σενάρια για τα νέα μέτρα που θα εισηγηθεί
Την ίδια μέρα, θα υπάρξει επίσης η καθιερωμένη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνέχεια αναμένεται η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών που θα ανακοινώσει τις εισηγήσεις της.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ θα υπάρξει έμμεσο κλείσιμο κέντρων διασκέδασης με μέτρα όπως την απαγόρευση όρθιων θαμώνων και μουσικής. Δεν αποκλείεται επίσης να αποφασιστεί το κλείσιμο των μαγαζιών στις 23:00 ή τα μεσάνυχτα.
Ταυτόχρονα ισχυρό είναι το ενδεχόμενο επέκτασης της τηλεργασίας, ενώ όσον αφορά τα σχολεία δεν θα υπάρξει αλλαγή πρωτοκόλλου, αλλά εξετάζεται η αναστολή των σχολικών εκδρομών.
Σχετικά με τους χώρους αθλητισμού είτε θα προκριθεί η λύση του περιορισμού της πληρότητας στα γήπεδα, είτε η πραγματοποίηση των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.
Δείτε επίσης: «Σαρώνει» η Όμικρον – Δεκαπλασιάστηκε μόλις σε 4 ημέρες στην Αττική
- Σεισμός στο Περού: Έκτακτη ανάγκη για την πληγείσα περιοχή των Άνδεων
- Δράμα: Ισχυροί άνεμοι προκαλούν πτώσεις δέντρων και κολώνων ηλεκτρισμού
- Συγκρούσεις στην Μπολόνια: Διαδηλωτές έρχονται σε αντιπαράθεση με την αστυνομία μετά τον θάνατο Μαροκινού πολίτη
- Καταστροφική καταιγίδα στη Χιλή: Δέκα νεκροί και πάνω από 2.000 πληγέντες
- Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών την Τρίτη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
![]()
