Κοζάνη: Στο νοσοκομείο τρία αδέρφια – Δεν είναι ούτε κορονοϊός, ούτε γρίπη

Πιο σοβαρή η κατάσταση του 3χρονου. Ανταποκρίνεται στη θεραπεία η 2χρονη – Καλή η κατάσταση του βρέφους.

Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης (4/1) στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης το μόλις 45 ημερών αδελφάκι των δύο παιδιών ηλικίας 2 και 3 ετών της ίδιας οικογένειας που νοσηλεύονται για τον ίδιο λόγο ήδη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα.

propoli

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το βρέφος μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, είναι σε καλή κατάσταση, παρακολουθείται στενά από τους παιδιάτρους και δείχνει να ανταποκρίνεται καλά στην αγωγή που του χορηγείται.

Η περιπέτεια για την οικογένεια ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (2/1) προς Τρίτη (3/1) όταν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο της Κοζάνης με τους παιδιάτρους να διαπιστώνουν ότι το 3 ετών αγόρι έπρεπε να διασωληνωθεί.

Επειδή, όμως, δεν υπήρχε κρεβάτι ΜΕΘ για παιδιά σε νοσοκομείο στην γειτονική Θεσσαλονίκη, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του παιδιού σε Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα που διαθέτει τέτοια μονάδα.

Η δύο ετών αδερφή του αγοριού μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη με τους γιατρούς να της χορηγούν φαρμακευτική αγωγή και να κρίνουν ότι δεν χρειάζεται διασωλήνωση για την αναπνευστική δυσχέρεια που αντιμετώπιζε.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το κορίτσι παρουσιάζει υψηλό κορεσμό οξυγόνου σε ποσοστό 98%, ενώ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ για κορωνοϊό και γρίπη.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Κριτική στην υπ. Άμυνας λόγω του πρωτοχρονιάτικου μηνύματός της για την Ουκρανία

Loading