Κρεσέντο προκλήσεων από την Τουρκία: 3D αναπαράσταση της Άλωσης στην Αγιά Σοφιά

Η φιέστα δόθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στο οποίο συγκεντρώθηκαν 500.000 θεατές, με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

O Τούρκος πρόεδρος είχε την ευκαιρία να υπενθυμίσει το όνειρό του για την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

propoli

Όπως δήλωσε μπροστά σε χιλιάδες Τούρκους που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις, με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, οι σημερινοί Τούρκοι πρέπει να βάλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους σύγχρονους Βυζαντινούς, όπως «έθαψαν οι πρόγονοί μας το Βυζάντιο» και αναφέρθηκε στο όραμα του 2053 για τη μεγάλη Τουρκία.

«Πρέπει να είναι ενωμένοι οι Τούρκοι διότι τα εθνικά συμφέροντα της χώρας είναι πιο σημαντικά από την πολιτική. Όπως οι πρόγονοι μας έθαψαν το Βυζάντιο, ας ελπίσουμε ότι σήμερα χτίζοντας το όραμα μας για το 2053, να καταφέρουμε και εμείς να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους σημερινούς Βυζαντινούς που στήνουν ίντριγκες εναντίον μας». 

«Ο Πορθητής των νησιών του Αιγαίου και της Μεσογείου»

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Μωάμεθ τον Πορθητή, ο οποίος «δεν πήρε μόνο την Κωνσταντινούπολη. Κατέκτησε τη Σερβία, τον Μοριά, την Αθήνα, την Μολδοβλαχία, τη Βοσνία Ερζογοβίνη και την Αλβανία. Eίναι και ο Πορθητής των νησιών του Αιγαίου και της Μεσογείου για να έχουν λόγο οι Οθωμανοί εκεί».

Και αυτήν την πομπώδη ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος της εμπλούτισε με το καθιερωμένο πλέον υπερθέαμα πάνω από την Αγιά Σοφιά όπου μια 3D παράσταση στήθηκε στον ουρανό, παρουσιάζοντας την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Ερντογάν: Μπροστά στις καταστροφές, η Τουρκία σταματά τη λάθος πορεία

Τέλος, ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα γεγονότα που συνταράσσουν την διεθνή πολιτική σκηνή το τελευταίο διάστημα, κάνοντας σαφείς υπαινιγμούς και για την περίπτωση της Ελλάδας.

«Μπροστά στις καταστροφές, η Τουρκία προσπαθεί να σταματήσει τη λάθος πορεία. Λέμε στοπ στη Μεσόγειο, στοπ στο Αιγαίο. Στην Ουκρανία λέμε στοπ στην Κριμαία. Στη Βοσνία λέμε στοπ στα Βαλκάνια. Λέμε στοπ στον Καύκασο στο Καραμπάχ», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Δείτε επίσης: Προκαλεί στη σημερινή…φιέστα ο Ερντογάν: «Εμείς θα θάψουμε τους σύγχρονους Βυζαντινούς» (vid)

Loading