Στο τιμόνι του ΔΝΤ παραμένει η γενική διευθύντρια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, χάνοντας ωστόσο τη δυναμική που είχε στην προηγούμενη της θητεία.
Η οικονομολόγος από τη Βουλγαρία βρίσκεται στο τιμόνι του οργανισμού από τον Οκτώβριο του 2019, έχοντας διαδεχτεί την Λαγκάρντ η οποία είχε παραιτηθεί για να αναλάβει επικεφαλής στην ΕΚΤ.
Ο Νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Ρόμερ, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, κατηγόρησε την Γκεοργκίεβα ότι προσπάθησε να αποσιωπήσει τις διαφωνίες για τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην έκθεση για για το επιχειρείν “Doing Business”.
Η έρευνα που διενεργήθηκε από ανεξάρτητο νομικό γραφείο, είχε στο στόχαστρό της τη νυν γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επειδή το 2017 άσκησε πιέσεις υπέρ της Κίνας με φόντο εκφοβισμούς και μια “τοξική” κουλτούρα.
Δείτε επίσης: Βρετανία: Τρομοκρατική ενέργεια βλέπει η αστυνομία της χώρας
- Metlen: Έσοδα 5,115 δισεκατομμύρια ευρώ στο 9μηνο, σε πορεία για επίτευξη του ετήσιου στόχου EBITDA
- Ένα νέο κβαντικό bit από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του τρεις φορές περισσότερο
- Εκτιμήσεις σχετικά με το κόστος θωράκισης των υποδομών του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης απέναντι στην κλιματική αλλαγή
- Ξάνθη: Ένα νέο συμβουλευτικό κέντρο για την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας
- Καλλιθέα: Γνωστός τενόρος ξυλοκόπησε τον 14χρονο γιο του – Τον κατήγγειλε η εν διαστάσει σύζυγός του
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
