Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, όπου από χθες το απόγευμα μαίνεται πυρκαγιά σε δύσβατη και δυσπρόσιτη δασική έκταση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το videoΟι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν μέσα στη νύχτα και στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες, με τη συνδρομή δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 8ης ΕΜΟΔΕ και 13 πυροσβεστικών οχημάτων. Στην κατάσβεση βοηθούν επίσης η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Φλώρινας, διαθέτοντας υδροφόρες και μηχανήματα έργου.
Με το πρώτο φως της ημέρας διατέθηκε, μέχρι στιγμής, και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων.
Μέσω του 112 στάλθηκαν δύο μηνύματα από την Πολιτική Προστασία: το πρώτο χθες στις 21:15 για την ενημέρωση των πολιτών που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς και το δεύτερο στις 2.50 τα ξημερώματα για την προληπτική απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Κρυσταλλοπηγή, με κατεύθυνση προς Πρέσπες.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
![]()
