Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά την άρνηση του Βαγγέλη Αποστολάκη να αναλάβει θέση Υπουργού
Όπως είναι λογικό, η άρνηση του Βαγγέλη Αποστολάκη να αναλάβει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, έφερε αρκετές αντιδράσεις από την κυβέρνηση με το Μέγαρο Μαξίμου να αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως δείλιασε, χαρακτηρίζοντας ως αξιοζήλευτο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην κυβέρνηση, υποστηρίζουν πως ο λόγος για τον οποίο άλλαξε την απόφασή του είναι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον χαρακτηρίζει «αποστάτη».
Σύμφωνα με το protothema.gr κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως αρχικά ο Πρωθυπουργός συμφώνησε με τον άλλοτε αρχηγό ΓΕΕΘΑ και Υπουργό Εθνικής Άμυνας να αναλάβει θέση αναπληρωτή Υπουργού. Το Σάββατο όμως, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα ο κ. Αποστολάκης είπε στον Πρωθυπουργό πως δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί σε θέση αναπλητωτή Υπουργού, αλλά να γίνει Υπουργός.
Ο κ. Μητσοτάκης, δέχτηκε την επιθυμία του, και σήμερα ανακοινώθηκε η υπουργοποίησή του. Λίγο μετά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ όμως τα πράγματα άλλαξαν και ο κ. Αποστολάκης αρνήθηκε εν τέλει την πρόταση της κυβέρνησης, ισχυριζόμενος ότι τον παγίδευσαν!
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως «η Προεδρία της Δημοκρατίας ήλθε σε επαφή με τον κ. Αποστολάκη για τα πρακτικά ζητήματα της ορκωμοσίας. Και έλαβε την ανάντηση ότι ο νέος υπουργός θα παραστεί σε αυτήν συνοδευόμενος πιθανώς από τη σύζυγό του»!
Δείτε επίσης: Τέλος εποχής για την βενζίνη με μόλυβδο
- Ηλεκτρικός: Οι συρμοί παρακάμπτουν τον σταθμό Βικτώρια στην κατεύθυνση προς Κηφισιά
- Γερμανία: Δραματική κατάσταση και δικαιολογημένη ανησυχία, δηλώνει ο καγκελάριος Μερτς
- Ελεύθεροι με όρους οι κατηγορούμενοι για τις παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη
- Θρίλερ με τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια: Πόσα χρήματα αναμένει η Ουκρανία
- Μια νέα αρχή για τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
