Λάρισα: Μεγαλειώδης πορεία για τα Τέμπη – Μνημείο για τα θύματα στην πλατεία ΟΣΕ (BINTEO & ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες πολίτες έδωσαν βροντερό “παρών” στη συγκέντρωση που έλαβε χώρα στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για τον έναν χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Σαν σήμερα πριν από έναν χρόνο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι μετά τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων κοντά στο χωριό Ευαγγελισμός, με τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες από την πρώτη στιγμή να δείχνουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους, σχηματίζοντας ουρές πολλών μέτρων, προκειμένου να δώσουν εθελοντικά αίμα. Οι εικόνες πέρυσι τέτοια εποχή ήταν πολύ συγκινητικές, δείγμα της κινητοποίησης που υπήρξε, ενώ σήμερα -έναν χρόνο μετά- οι πολίτες της Λάρισας βγήκαν στους δρόμους για να ζητήσουν δικαίωση για τα θύματα των Τεμπών, με την οργή να ξεχειλίζει.

Το κάλεσμα δόθηκε για σήμερα (28/2) το πρωί στην Κεντρική Πλατεία, από όπου ο κόσμος ξεκίνησε πορεία προς τον σταθμό του ΟΣΕ, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό με επίκεντρο τα Τέμπη και την ασφάλεια των ΜΜΜ.

Μόλις η πορεία έφτασε στην πλατεία ΟΣΕ, μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείο που δημιουργήθηκε για να μην ξεχαστούν ποτέ οι ψυχές που χάθηκαν.

Πάνω στην πλάκα, που τοποθετήθηκε έξω από τον σταθμό των τρένων, είναι γραμμένοι και οι στίχοι από το τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου “υπερασπίσου το παιδί”.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης για Τέμπη: Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν – Σκύβουμε το κεφάλι στη μνήμη των νεκρών

Loading