Λάρισα: Νέος διάλογος σταθμαρχών μετά από θανατηφόρα σύγκρουση τρένου με ΙΧ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» μόλις αντιλαμβάνονται τα μοιραία λάθη τους και την ανεπάρκεια τους επιχειρούν μεθόδευση.

Λίγους μήνες πριν την τραγωδία των Τεμπών, τον Ιούνιο του 2022, μετά από θανατηφόρα σύγκρουση αμαξοστοιχίας με Ι.Χ., που περνούσε από διάβαση με χαλασμένο το αυτόματο σύστημα ηχοφωτεινής σηματοδότησης και μπάρας στη Λάρισα, οι σταθμάρχες της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας συζητούν για το πως θα εξαφανίσουν τις ευθύνες τους!

propoli

Να σημειωθεί πως ο σταθμάρχης της πρωινής βάρδιας αναβαθμίστηκε και εκτελεί χρέη προϊσταμένου επιθεώρησης στη θέση του επιθεωρητή που έχει προφυλακιστεί για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο αποκαλυπτικός διάλογος

Δ.Μ. Έλα, έχω σοκαριστεί ρε συ.

Π.Δ. Το ξέρω, μου ‘πε ο… Σε ποια διάβαση ήταν αυτή;

Δ.Μ. Εεε…. στο… στα σχολεία, εδώ έξω.

Π.Δ. Αμάν, αυτή δεν δούλευε η διάβαση. Έχεις δώσει υπόδειγμα;

Δ.Μ. Τι υπόδειγμα να δώσω;

Π.Δ. Ότι δεν δούλευε η διάβαση.

Δ.Μ. Γιατί… που.. δεν μου το είπε κανείς εμένα.

Π.Δ. Μμμμ… το ξέχασα να στο πω εγω.

Π.Δ. Έλα να σου πω τα… κάτσε να σου πω, πως θα το πνίξουμε εκεί πέρα.

Δ.Μ. Για πες πως, πως το κάνουμε;

Π.Δ. Κόψε ένα υπόδειγμα εσύ από το… στο 1001

Δ.Μ. Ναι, ναι ότι δεν λειτουργεί… η τάδε διάβαση.

Π.Δ. Ναι ρε παιδάκι μου και κράτησε το εκεί στη γωνία.

Δ.Μ. Ναι το κρατάω εδώ.

Μιλώντας στο OPEN η σταθμάρχης της απογεματινής βάρδιας δεν θέλησε να σχολιάσει τους επίμαχους διαλόγους με το συνάδελφό της και ισχυρίστηκε πως υπεύθυνος για το δυστύχημα ήταν αποκλειστικά ο μηχανοδηγός.

«Συνήθως ο μηχανοδηγός είναι υπεύθυνος για όλα, για τον δρόμο του. Όπως είναι και ο οδηγός στο δρόμο, καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και το αυτοκίνητό του» ανέφερε σχετικά και πρόσθεσε: «Τα λευκά φώτα του μηχανοδηγού δεν δουλεύανε, οπότε μπορούσε να καταλάβει ότι δεν δούλευε η διάβαση. Γιατί πριν από κάθε διάβαση υπάρχουν λευκά φώτα».

«Η υπόθεση ερευνάται σε επίπεδο ανάκρισης από την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι αυτονόητο ότι είναι ντροπή να ακούγονται αυτά τα πράγματά» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Δείτε επίσης: Τέμπη – Σύμβαση 717: Ελεύθερος ο όγδοος κατηγορούμενος με εγγύηση 800.000 €

Loading