«Ομηρικός» καυγάς Άδωνι – Σταυρόπουλου για τις εκπομπές Μανωλίδου: Οι «woke» χαρακτηρισμοί, «σφήνα» κι ο Πορτοσάλτε
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Ομηρικός» καυγάς Άδωνι – Σταυρόπουλου για τις εκπομπές Μανωλίδου: Οι «woke» χαρακτηρισμοί, «σφήνα» κι ο Πορτοσάλτε

Ο υπουργός υπερασπίστηκε τα προσόντα της συζύγου του και κατηγόρησε τον Σταυρόπουλο για μισογυνισμό.

Έντονη αντιπαράθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του σκιτσογράφου Στάθη Σταυρόπουλου, με αφορμή τις ραδιοφωνικές εκπομπές της Ευγενίας Μανωλίδου και του Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ, οι οποίες είναι αφιερωμένες στην Ελληνική Μυθολογία.

Η κόντρα ξεκίνησε από άρθρο του Στάθη Σταυρόπουλου με τίτλο «Καημένε Όμηρε τι σου ’μελλε να πάθεις», στο οποίο επέκρινε την επιλογή της Ευγενίας Μανωλίδου για την παρουσίαση των εκπομπών, αμφισβητώντας τα προσόντα της και αφήνοντας αιχμές για τους λόγους που επιλέχθηκε από τον σταθμό.

Η τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε τον σκιτσογράφο «μισογύνη» και «ξερόλα».

«Και όμως ο συμπλεγματικός, μισογύνης και ξερόλας @st_stavropoulos βρήκε την ευκαιρία αντί να πει ένα μπράβο, που μεταδίδονται αυτές οι επιμορφωτικές εκπομπές στο ραδιόφωνο και στην ώρα με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα, βγάζει όλη του τη χολή κατά την Ευγενίας απλώς και μόνον διότι είναι η σύζυγός μου», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Στάθης Σταυρόπουλος απάντησε, υποστηρίζοντας πως η Μανωλίδου δεν θα είχε επιλεγεί για την εκπομπή αν δεν είχε σχέση με την εξουσία, ενώ απέρριψε τους χαρακτηρισμούς του υπουργού.

«Κύριε Γεωργιάδη, αν η κυρία Μανωλίδου δεν παροικούσε την εξουσία ούτε εκπομπή θα έβλεπε ούτε θα έσπευδαν καθηγητές να τη συνδράμουν. Τις λοιπές αγένειες και woke ανοησίες (…μισογύνης) που μου γράφετε σας τις επιστρέφω, διότι σας χαρακτηρίζουν», ανέφερε.

Ο υπουργός επανήλθε, υπερασπιζόμενος τα προσόντα της συζύγου του και κατηγορώντας εκ νέου τον Σταυρόπουλο για μισογυνισμό.

«Η απάντησή σας αποδεικνύει και τον περί μισογυνισμού ισχυρισμό μου για το πρόσωπό σας. Ούτε ξέρετε ποια είναι η @ManolidouE ούτε τι σπουδές έχει κάνει στη μουσική και σε ποιο Πανεπιστήμιο και τι ορχήστρες έχει διευθύνει πριν καν με γνωρίσει, ούτε πόσες γλώσσες μιλάει άπταιστα, ούτε τι σπουδές στα κλασικά γράμματα κάνει τώρα και τι βαθμούς παίρνει σε πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, ούτε γενικά τι χαρακτήρας και τι ικανότητες έχει. Μόνον και μόνον επειδή είναι σύζυγός μου, σας είναι αρκετό για να την απαξιώσετε. Ένας κλασικός μισογύνης, φαλλοκράτης. Ευτυχώς ο κόσμος έχει προχωρήσει και άφησε ανθρώπους σαν και σας πίσω του».

Η απάντηση της Ευγενίας Μανωλίδου

Στη δημόσια αντιπαράθεση παρενέβη και η ίδια η Ευγενία Μανωλίδου, αναφερόμενη στη δραστηριότητά της γύρω από την ελληνική γλώσσα και τον κλασικό πολιτισμό.

«Από το 2017, όταν ανέλαβα τη διεύθυνση της Ελληνικής Αγωγής, αφιερώνω καθημερινά τη ζωή μου στη μελέτη, στην ανάδειξη και στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του κλασικού πολιτισμού. Μελετώ, σπουδάζω, γράφω βιβλία και άρθρα, συμμετέχω σε συνέδρια και συνεργάζομαι με πανεπιστήμια και επιστήμονες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Γνωρίζω πόσα ακόμη έχω να μάθω. Γι’ αυτό ακριβώς συνεχίζω να μαθαίνω. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους, ειδικούς και μη, καθηγητές και μαθητές που πιστεύουν σε εμένα και το έργο της Ελληνικής Αγωγής και των συνεργατών μας που με βοηθούν να βελτιώνομαι και να εξελίσσομαι.

Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί και η συλλήβδην απαξίωση της εργασίας ενός ανθρώπου αποτελούν απλώς θόρυβο. Και ο θόρυβος δεν πρόκειται να με απομακρύνει ούτε μία ημέρα από τη δουλειά μου.

Η επόμενη εκπομπή είναι αυτό το Σάββατο στις 09:00 στον @skairadio και είναι αφιερωμένη στους Ήρωες της Ελληνικής Μυθολογίας. Ευχαριστώ πολύ τον @ArisPortosalte για την εμπιστοσύνη του καθώς και όλους τους ακροατές μας».

Στην υπόθεση τοποθετήθηκε και ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος έκανε λόγο για υποτίμηση και προσβολή της γυναίκας και εξέφρασε τη στήριξή του στη Μανωλίδου.

«Η μικρότητα, η υποτίμηση και η προσβολή της γυναίκας στον τόπο μας, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη σύζυγο Α. Γεωργιάδη είναι δυστυχώς καθημερινότητα. Ούτε ο φθόνος ούτε η κακεντρέχεια πτοούν! Μετρά η επιδοκιμασία των πολλών που ακούν τις εκπομπές. Σάββατο 15/8 ΣΚΑΙ 100,3 ώρα 09:00», έγραψε χαρακτηριστικά.

Loading

Play