Λάρισα: Οι καλλιέργειες έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη – «Βούλιαξαν» δρόμοι και αυλές σπιτιών (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Τον ίδιο εφιάλτη σε επανάληψη αισθάνονται ότι ζουν οι κάτοικοι των χωριών της Θεσσαλίας, αφού μια νέα κακοκαιρία χτύπησε την περιοχή.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Ο κάμπος δέχτηκε ένα πολύ ισχυρό πλήγμα από τον «Daniel», με το αποτύπωμα της κακοκαιρίας στις αρχές του Σεπτέμβρη να είναι καταστροφικό για σπίτια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και μηχανήματα παραγωγής του πρωτογενούς τομέα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα σκόρπισαν τον θάνατο κυρίως στη Μαγνησία και την Καρδίτσα, με τη Θεσσαλία λίγες εβδομάδες αργότερα να βιώνει αντίστοιχες καταστάσεις, έστω και σε μικρότερη κλίμακα.

Μετά τα χθεσινά εκτενή ρεπορτάζ της Politic στον Βόλο, είναι κατανοητό ότι και στη Λάρισα το σκηνικό είναι ιδιαίτερα δύσκολο και οριακό, με την ειδοποιό διαφορά ότι η πόλη δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα χωριά των Φαρσάλων και του Κιλελέρ. Το 112 ήχησε τις προηγούμενες ημέρες σε πολλούς οικισμούς, οι οποίοι είδαν σε επανάληψη τον εφιάλτη του «Daniel», αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους για να σωθούν. Τα νερά που συγκεντρώθηκαν από την έντονη βροχόπτωση και το σπάσιμο αναχωμάτων έφτασαν πάλι μέχρι τα σπίτια.

Δεύτερη καταστροφή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν κάτι αντίστοιχο επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και το βίντεο της Politic, χωριά όπως το Κιλελέρ, το Αρμένιο, το Σωτήριο και το Αχίλλειο έχουν συγκεντρώσει μεγάλο όγκο νερού, με τα χωράφια να έχουν μετατραπεί σε λίμνη.

Λάρισα: Οι καλλιέργειες έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη - «Βούλιαξαν» δρόμοι και αυλές σπιτιών (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία Elias – Λάρισα: «Πνίγηκαν» ξανά τα χωριά – «Αν δεν γίνουν αντιπλημμυρικά, πρέπει να φύγουμε από εδώ» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading