ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Λέσβος: Γυναίκα πέθανε την ώρα που περίμενε το ασθενοφόρο στην παραλία Γαβαθά

Η γυναίκα ήταν στην παραλία και έχασε τις αισθήσεις της.

Δε σταματούν τα τραγικά περιστατικά θανάτων ανθρώπων οι οποίοι περιμένουν το ασθενοφόρο, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι υπάρχουν ελλείψεις οχημάτων και οδηγών ειδικά στις νησιωτικές περιοχές. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Βάσης Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ άλλη μία γυναίκα πέθανε σε παραλία περιμένοντας ασθενοφόρο.

propoli

Η ιστοσελίδα lesvosnews.net αναφέρει ότι η γυναίκα είχε χάσει τις αισθήσεις της στην παραλία του Γαβαθά και περίμεναν ασθενοφόρο το οποίο ερχόταν από την Καλλονή. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Αντίσσας ωστόσο είχε ήδη αφήσει την τελευταία της πνοή και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Παράλληλα καταγγέλλουν ότι άλλα δύο επείγοντα περιστατικά στην περιοχή του ΚΥ Αντίσσας χρειάζονταν διακομιδή, αλλά το Κέντρο Υγείας ήταν ακάλυπτο καθώς «δεν επαρκούν οι οδηγοί για να καλυφθούν οι βάρδιες».

Σύμφωνα με την ΚΟΒ Υγείας του ΚΚΕ, «αποτέλεσμα είναι το μισό νησί να είναι ακάλυπτο για ώρες, περιμένοντας, αν χρειαστεί, ασθενοφόρο από Μυτιλήνη» και προσθέτουν:

«Από καιρό επισημαίνουμε την ανάγκη κάλυψης όλων των βαρδιών με μόνιμους, εκπαιδευμένους διασώστες όχι μόνο στα υπάρχοντα σημεία- σταθμούς του ΕΚΑΒ και τα ΚΥ αλλά και δημιουργία ή και επαναλειτουργία των Κέντρων εφημέρευσης με νοσηλευτές, γιατρούς, διασώστες σε απομακρυσμένα σημεία όπως Ερεσό, Μόλυβο, Μανταμάδο (μέχρι τη λειτουργία του ΚΥ).

Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης που είναι συνέχεια της πολιτικής που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν τα ζητήματα υγείας του λαού μας σαν κόστος όφελος . Είναι επικίνδυνοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, που προσπαθεί με μπαλώματα από στρατό και πυροσβεστική να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για επείγουσα διακομιδή των ασθενών.

Aliri

Απαιτούμε άμεση κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμους, εκπαιδευμένους διασώστες, νοσηλευτές, και γιατρούς. Δεν θα ανεχτούμε άλλο θάνατο. Εμείς επιλέγουμε τη ζωή και για αυτή θα παλέψουμε μέσα από τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα. Το ΚΚΕ ήταν και θα είναι μπροστά σε αυτό τον αγώνα».

Δείτε επίσης: Περιστέρι: Διευκρινίσεις από το ΕΚΑΒ για τον θάνατο του 52χρονου επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Loading