Λινού: Οι γυναίκες κάτω των 50 πρέπει να κάνουν εμβόλια mRNA

Η καθηγήτρια εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το εμβόλιο της J&J – ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος στις νέες γυναίκες

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, πρότεινε στον κόσμο που έχει να κάνει δεύτερη δόση εμβολίου με AstraZeneca, να μην ανησυχεί και να πάει να εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

propoli

«Όπου κι αν χρησιμοποιήθηκε το AstraZeneca, υπήρχαν πάντα λίγα θρομβοεμβολικά επεισόδια, όμως πουθενά δεν υπήρξε τέτοιο επεισόδιο μετά τη δεύτερη δόση. Aν δεν είχατε πρόβλημα στην 1η δόση, η πιθανότητα να έχετε στη 2η είναι 1 στο 1 εκατομμύριο», υποστήριξε η κ. Λινού σε εκπομπή στον ANT1.

Σχετικά με το συνδυασμό εμβολίων, η καθηγήτρια επισήμανε οτι είναι λάθος που δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και τόνισε οτι δεν υπάρχει επαρκής πληροφορία για την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού σκευασμάτων.

Τέλος, η κ. Λινού εξέφρασε εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το ότι, δίνουμε ως εναλλακτική στις νέες γυναίκες –κάτω των 50- το J&J. «Υπήρχαν τα δεδομένα, τα οποία δεν έλεγαν ότι κινδυνεύει όποιος το κάνει, αλλά το ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος στις νέες γυναίκες. Οι γυναίκες κάτων των πενήντα πρέπει να κάνουν εμβόλια mRNA», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Εμβολιασμοί: Από σήμερα τρία διαθέσιμα εμβόλια για τους 18 – 24 ετών

Loading