Ανακαλύψτε την εγκληματική δράση της μαφίας των λουκουμάδων στη Χαλκιδική, με στόχο τους μικροπωλητές και την παράνομη πώληση. Στη φυλακή οδηγήθηκε ένας 42χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 16 ετών, αφού παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Κατηγορείται ως αρχηγός μιας εγκληματικής ομάδας που αναφέρεται ως η μαφία των λουκουμάδων, η οποία ενεπλάκη σε εκβιασμούς για τον έλεγχο των σημείων πώλησης λουκουμάδων σε πολυσύχναστες παραλίες της Σιθωνίας, στη Χαλκιδική.
Τα μέλη της μαφίας είχαν στήσει ένα εκτενή δίκτυο εκβιασμών και επιβολής στον τομέα της υπαίθριας πώλησης λουκουμάδων, εξαναγκάζοντας αλλοδαπούς να εργάζονται για λογαριασμό τους, χωρίς τις απαραίτητες άδειες.
Φέρονται να απειλούσαν και να εκφόβιζαν ιδιοκτήτες παραλιακών καταστημάτων και πλανόδιους πωλητές, απαιτώντας τον πλήρη έλεγχο των σημείων πώλησης. Στην ίδια απόφαση, ο 42χρονος αθωώθηκε από κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός μικροπωλητή και εμπορία ανθρώπων, που σχετίζονται με τις εργασιακές συνθήκες αλλοδαπών μικροπωλητών.
Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», επεσήμανε ότι η δράση της μαφίας ήταν γνωστή στην αστυνομία για πολλά χρόνια, όμως δεν υπήρχε καμία γνώση για την έκταση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι πωλητές έδιναν το 50% από τα κέρδη τους στους επικεφαλής της ομάδας, διακινδυνεύοντας την ασφάλειά τους.
Η αστυνομική έρευνα για τη δράση αυτής της εγκληματικής ομάδας ξεκίνησε μετά την εξιχνίαση μιας απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον μικροπωλητή, γεγονός που κινητοποίησε τις αρχές και αποκάλυψε την εγκληματική οργάνωση που δρούσε από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2021.
Πηγή περιεχομένου: in.gr