Η Μαρία Καρυστιανού προαναγγέλλει την κατάθεση 1,3 εκατ. υπογραφών για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η Μαρία Καρυστιανού επαναλαμβάνει τη σημασία της διεκδίκησης του δημόσιου συμφέροντος, τρεις ημέρες πριν την κατάθεση στη Βουλή των 1,3 εκατομμυρίων υπογραφών από τον Σύλλογο Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών. Αυτή η πρωτοβουλία αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος και την κατάργηση της ασυλίας των πολιτικών για ποινικές ευθύνες. Η 7η Ιουλίου 2025 σηματοδοτεί την επαναφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Καρυστιανού, τη Δευτέρα 07.07.2025, οι πολίτες θα καταθέσουν στη Βουλή τις υπογραφές τους, εκφράζοντας την επιθυμία τους για δικαιοσύνη και λογοδοσία. Η ατιμωρησία των πολιτικών δεν συνάδει ούτε με την ηθική, ούτε με τον νόμο, ούτε με τη Δημοκρατία. Η ίδια καταγγέλλει ότι οι πολιτικοί δεν πρόκειται να ελέγξουν τις ποινικές τους ευθύνες, αναφέροντας παραδείγματα όπως τα Τέμπη και άλλες υποθέσεις που χρήζουν διαλεύκανσης.
«Είναι επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθούμε εμείς, οι πολίτες, για το κοινό καλό και για να αποκατασταθεί επιτέλους η δικαιοσύνη στη χώρα μας», τονίζει η Μαρία Καρυστιανού, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της κίνησης για την επαναφορά της Δημοκρατίας και την αποκατάσταση της αλήθειας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr