Στον ανακριτή Ηλία Γιαρένη του Ειδικού Δικαστηρίου που εξετάζει την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, προσήλθε η Μαρία Καρυστιανού για να δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή.
Η κ. Καρυστιανού ζήτησε αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για τον πρώην υπουργό, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν μετά το θάνατο 57 ανθρώπων να κατηγορείται ο Κώστας Καραμανλής μόνο για παράβαση καθήκοντος». Επιπλέον, τόνισε ότι ο πρώην υπουργός δεν διασφάλισε την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρόμου και αδιαφόρησε για την ανθρώπινη ζωή.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με ένα βίντεο που ανάρτησε στο προφίλ της, στο οποίο προανήγγειλε τη δημιουργία κόμματος, η κ. Καρυστιανού δήλωσε ότι είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα, το οποίο θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη.
Όταν ρωτήθηκε για το όνομα του κόμματός της, η κ. Καρυστιανού απάντησε: «Γιατί να μην υπάρχει ελπίδα; Αν δεν υπήρχε ελπίδα, αλίμονο μας».
![]()

