Αντεπίθεση από τους δικηγόρους της Ρένας Δούρου στην εισαγγελική πρόταση για τη φωτιά στο Μάτι. Σύμφωνα με τον συνήγορο της Ρένας Δούρου, Βασίλη Σωτηρόπουλο, υπάρχουν ακράδαντα επιχειρήματα που εδράζονται στο θεσμικό πλαίσιο και στα γεγονότα, ώστε να αντικρούσουμε πλήρως την αόριστη εισαγγελική πρόταση. Η πρόταση αφορά την ενοχή της τότε Περιφερειάρχη Αττικής στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για τη φωτιά στο Μάτι.
Το πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών, αποτελούμενο από έναν ανώτατο και δύο ανώτερους δικαστές, έκρινε ομόφωνα ότι καμία από τις αποδιδόμενες με το κατηγορητήριο παραλείψεις της Ρένας Δούρου δεν υφίστανται, όπως σημειώνει ο κ. Σωτηρόπουλος. Επίσης, προσθέτει ότι το πρωτόδικο δικαστήριο, με την ομόφωνη και σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα, αποφάνθηκε ότι δεν υπήρξε στοιχειοθέτηση κανενός εκ των αποδιδόμενων παραλείψεων, οδηγώντας στην πλήρη απαλλαγή της Ρένας Δούρου.
Σχεδόν αμέσως πριν την έκδοση αυτής της απόφασης, δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι θα ασκηθεί έφεση. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όντως υπέβαλε αίτημα για έφεση, που αφορά τρεις από τις εννέα αρχικές παραλείψεις που αποδίδονταν στην κ. Δούρου. Η εισαγγελέας του Εφετείου προτείνει την ενοχή της αορίστως για παραλείψεις, χωρίς να συγκεκριμενοποιεί ποιες και γιατί, τονίζει ο κ. Σωτηρόπουλος.
Ο δικηγόρος επισημαίνει ότι η κ. Δούρου έγινε στόχος λόγω παραπληροφόρησης από την ηγεσία της Πυροσβεστικής. Μετά την τραγωδία, η ηγεσία είχε δηλώσει ότι υπήρξε εισήγηση για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση, αλλά αργότερα το αντέκρουσαν, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπήρχε χρόνος για να υλοποιηθεί.
Στη δήλωσή του, υπογραμμίζει ότι είναι παραλογισμός να θεωρεί κανείς ότι η κ. Δούρου, η οποία προσπαθεί 7 χρόνια να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στην υπόθεση, διώκεται ποινικά λόγω αυτής της παραπλάνησης. Ο Θεόδωρος Σχινάς, επίσης συνήγορος της Ρένας Δούρου, αναφέρει ότι τα στοιχεία που αποδίδονται στην πελάτισσά του δεν περιλαμβάνονται ούτε στο κατηγορητήριο ούτε στην έφεση που κατατέθηκε από τον εισαγγελέα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr