Ματίνα Παγώνη: Έτσι διατηρείται η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ επί τόσες ημέρες… εκτός ψυγείου

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ έλυσε την απορία πολλών και η οποία σχετίζεται με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ώστε η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ να διατηρείται εκτός ψυγείου επί 12 συνεχόμενες μέρες

Η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, ωστόσο το ύστατο «χαίρε» έγινε μόλις χθες με μια μεγαλοπρεπής τελετή που κράτησε σχεδόν 12 ωρές! Είχε προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα τεσσάρων ημερών μεταξύ του 10ημερου που όριζε το πρωτόκολλο για τις ημέρες πένθους μετά τον θάνατό της.

propoli

Μια εύλογη απορία πολλών, η οποία ήρθε στο μυαλό αρκετού κόσμου και κατά τη διάρκεια της μεγαλοπρεπούς τελετής, διαρκείας 12 ωρών, που αποτελείτο ουσιαστικά από πολλαπλές τελετές, είναι πώς η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ διατηρείται τόσες ημέρες εκτός ψυγείου και μάλιστα με τόσες μεταφορές.

Η Ματίνα Παγώνη έδωσε την εξήγηση και έλυσε τις σχετικές απορίες, με τοποθέτησή της στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1. «Η διατήρηση γίνεται με την ταρίχευση. Δηλαδή, αδειάζονται από το σώμα τα εσωτερικά όργανα για να καθυστερήσει η σήψη», όπως ακριβώς έκαναν οι πρώτοι διδάξαντες Αιγύπτιοι. «Υπάρχουν ειδικά υγρά με τα οποία ασχολείται ο ταριχευτής», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

«Οι Αιγύπτιοι διατηρούσαν το σώμα μία εβδομάδα. Σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα και μπορεί να το διατηρήσεις για έναν χρόνο. Χρειάζεται προσοχή να φύγουν τα βακτήρια και ο αέρας από το σώμα, ώστε να μην γίνει η αποσύνθεση», πρόσθεσε η κυρία Παγώνη.

Δείτε επίσης: Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ εισήλθε στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο στο Γουίνδσορ και πέρασε στην Ιστορία

Loading