Με 19 συρμούς σε κυκλοφορία, εκ των οποίων 8 επιπλέον ενισχυτικοί, η ΣΤΑΣΥ κάλυψε την αυξημένη κίνηση στη γραμμή 1 τόσο στην προσέλευση από τις 6 το απόγευμα όσο και στη μαζική αποχώρηση από το ΟΑΚΑ.
Το μεγαλύτερο βάρος μεταφέρθηκε μετά το τέλος της συναυλίας, όταν περίπου 35.000 επιβάτες αναχώρησαν από το ΟΑΚΑ. Από τις 00:30 έως τις 02:30, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΣΤΑΣΥ, από τον σταθμό «Ειρήνη» καταγράφηκαν 41 συνολικές διελεύσεις συρμών, ενώ η λειτουργία της γραμμής ολοκληρώθηκε στις 03:15 τα ξημερώματα της Κυριακής.
Πίσω από την αυξημένη συχνότητα των δρομολογίων βρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. Οδηγοί, σταθμάρχες, προσωπικό του Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας, επιθεωρητές λειτουργίας, καθώς και εργαζόμενοι συντήρησης και ασφάλειας δικτύου, εργάστηκαν το βράδυ του Σαββάτου για την ομαλή λειτουργία της γραμμής και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Στην αποσυμφόρηση της μετακίνησης συνέβαλε και η 24ωρη λειτουργία των γραμμών 2 και 3 του μετρό και του τραμ κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου. Έτσι, οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να μετεπιβιβαστούν και να συνεχίσουν τη διαδρομή τους προς τον τελικό προορισμό τους.
Η μετακίνηση δεκάδων χιλιάδων θεατών, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, αναδεικνύει τον κρίσιμο ρόλο των Σταθερών Συγκοινωνιών στην εξυπηρέτηση μεγάλων διοργανώσεων και τη μαζική μετακίνηση του επιβατικού κοινού.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
![]()
