Με POS θα λειτουργούν λαϊκές αγορές, περίπτερα, ταξί – Τι αλλαγές ακολουθούν

Με POS λειτουργούν από σήμερα οι λαϊκές αγορές

Ξεκίνησε η εφαρμογή της χρήσης μηχανημάτων Pos, για την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σε λαϊκές αγορές, πανηγύρια, κυριακάτικα παζάρια.

propoli

Η υποχρεωτική χρήση μηχανημάτων POS επεκτείνεται σε ταξί, λαϊκές αγορές, περίπτερα και ακόμα 32 κατηγορίες επαγγελματιών στο πλαίσιο της μάχης κατά της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όλοι οι πωλητές που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, στα πανηγύρια αλλά και στα κυριακάτικά παζάρια, υποχρεούνται πλέον να αποδέχονται τόσο πληρωμές με κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές), όσο και υπηρεσίες άμεσης πληρωμής με μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, όπως η υπηρεσία IRIS online payments.

Το μέτρο αφορά σε 35 επαγγελματικούς κλάδους, όπως υπαίθριους πωλητές σε λαϊκές αγορές ή πανηγύρια, πωλητές σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα, οδηγούς ταξί, ασφαλιστικές και διαφημιστικές εταιρείες, θέατρα και κινηματογράφους κ.α. Η παράβαση τιμωρείται με πρόστιμο 1500 ευρώ.

Για την απαραίτητη προσαρμογή στο μέτρο, έχει δοθεί ένα περιθώριο χρόνου στους νέους υπόχρεους, ώστε να εφοδιαστούν με τα τερματικά POS, από 1η Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2024. Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι κυρώσεις την περίοδο αυτή (πρόστιμα κ.λπ.) αναστέλλονται στους νέους υπόχρεους εφόσον αποδεδειγμένα έχουν προμηθευτεί τερματικά αποδοχής καρτών έως και 31.01.2024 και τελούν εν αναμονή για την εγκατάστασή του.

Οι επαγγελματίες όμως αντιδρούν καθώς όπως λένε ανεβαίνει το κόστος λειτουργίας τους λόγω των ποσοστών που λαμβάνουν οι τράπεζες επί του τζίρου.

Δείτε επίσης: Αττική: Ληστές έστειλαν 53χρονο στο νοσοκομείο

Loading