Σε σύσκεψη βρίσκεται το υπουργείο Υγείας για τις νέες οδηγίες του CDC
Μέχρι στιγμής έχει αποφασισθεί μείωση της καραντίνας για όσους νοσούν από την μετάλλαξη Όμικρον χωρίς ή με ήπια συμπτώματα. Η μείωση που θα γίνει είναι από τις δέκα ημέρες απομόνωσης στις πέντε.
Η απομόνωση ξεκινά από την ημέρα που ο ασθενής διαγνωσθεί θετικός. Παραμένοντας στην απομόνωση για πέντε μέρες, και όχι για δέκα όπως ίσχυε μέχρι τώρα θα μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του αν μετά από πέντε μέρες δεν έχει συμπτώματα.
Είναι όμως απαραίτητη η χρήση μάσκας για άλλες πέντε τουλάχιστον μέρες. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα παραμένουν ο ασθενής θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι μέχρι να νιώσει καλύτερα.
Τα παραπάνω αποφασίστηκαν μετά από επικαιροποίηση των οδηγιών από το CDC και την δραματική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας.
Δείτε επίσης: Βατόπουλος: «Θα μπορούσε να τεθεί στο τραπέζι η παράταση των σχολικών διακοπών» (vid)
- Σκληρή απάντηση του ΚΚΕ για τη ΔΕΘ: Ο ορίζοντας 2030 του Μητσοτάκη φέρνει μόνο ανασφάλεια
- ΚΚΕ για ΔΕΘ: Ο «Ορίζοντας για την Ελλάδα του 2030» του κ. Μητσοτάκη αφήνει για τον λαό ανασφάλεια και αβεβαιότητα
- Γιορτή σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν και τι τιμά η Εκκλησία
- Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα: τι φέρνει η Κυριακή 06.09.2026
- Οξύτατη επίθεση της ΕΛΑΣ στον Μητσοτάκη μετά τη ΔΕΘ
![]()
