Νέα 24ωρη λειτουργία του Μετρό, Τραμ και λεωφορείων στην Αττική για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Σήμερα, το Σάββατο, εγκαινιάζεται η μόνιμη 24ωρη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής. Μετρό, Τραμ και λεωφορεία θα λειτουργούν αδιάκοπα κάθε Σάββατο, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η νέα αυτή πρωτοβουλία του ΟΑΣΑ αποτελεί μία σημαντική καινοτομία που δεν είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν.
Η 24ωρη λειτουργία του Μετρό (γραμμές 2 και 3), του Τραμ (γραμμές Τ6 και Τ7) και επιλεγμένων λεωφορειακών γραμμών ενισχύει τη μετακίνηση στην πόλη, προσφέροντας την δυνατότητα μεταφοράς οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αυτή η νέα υπηρεσία όχι μόνο διευκολύνει την καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά συμβάλλει και στην ενίσχυση του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή, αναβαθμίζοντας την εικόνα της Αθήνας ως ευρωπαϊκής μητρόπολης.
Η 24ωρη λειτουργία αφορά τις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, καθώς και τις γραμμές Τ6 και Τ7 του Τραμ. Σημειώνεται ότι η λειτουργία των λεωφορείων επεκτείνεται σε 10 γραμμές, επιπλέον των ήδη υφιστάμενων 24ωρων και νυχτερινών διαδρομών. Οι γραμμές που θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση περιλαμβάνουν:
– 221 Πανεπιστημιούπολη – Ακαδημία
– 224 Καισαριανή – Ελ. Βενιζέλου
– 421 Άγιοι Ανάργυροι – Αγία Παρασκευή
– 608 Γαλάτσι – Ακαδημία – Νεκρ. Ζωγράφου
– 703 Πειραιάς – Αγ. Ανάργυροι – Αγ. Ελευθέριος (μέσω Θηβών)
– 842 Πέραμα – Στ. Κορυδαλλός
– 049 Πειραιάς – Ομόνοια
– Α15 Στ. Λαρίσης – Δάσος
– Β11 Πλ. Βάθη – Ίλιον – Πετρούπολη
– Β12 Στ. Αττική – Άνω Λιόσια
– 040 Πειραιάς – Σύνταγμα
– 11 Άνω Πατήσια – Νέο Παγκράτι – Νέα Ελβετία
– Χ93 Στ. Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού – Αερολιμένας Αθηνών
– Χ95 Σύνταγμα – Αερολιμένας Αθηνών
– Χ96 Πειραιάς – Αερολιμένας Αθηνών
– Χ97 Αερολιμένας Αθηνών – Στ. Ελληνικό
Οι μόνιμες νυχτερινές γραμμές περιλαμβάνουν:
– 400 Πειραιάς – Στ. Δουκίσσης Πλακεντίας
– 500 Πειραιάς – Κηφισιά
– 790 Γλυφάδα – Περιστέρι – Ανθούπολη
– Χ14 Σύνταγμα – Κηφισιά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr