Μηχανογραφικά: Τι θα πρέπει να προσέξουν οι νέοι φέτος (vid)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουλούδης Νικόλας

propoli

Πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για τους υποψηφιους των πανελλαδικών φέτος

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την συμπλήρωση των φετινών μηχανογραφικών και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουλίου.

Είναι η τελευταία χρονία που οι υποψήφιοι θα μπορούν να δηλώσουν όσες σχολές επιθυμούν.

Πρώτη φορά θα ενταχθεί Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στις πανελλαδικές σχολές (ΕΒΕ), αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο τους χαμηλόβαθμους υποψηφίους από την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Κάθε πεδίο θα έχει την δική του βάση εισαγωγής και δεν θα αφήνει καθόλου τους υποψηφίους που έχουν γράψει κάτω από αυτή να δηλώσουν την σχολή που επιθυμούν.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Ταουσάνη, Διευθυντή της Employ edu «Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας» τουλάχιστον 20.000 παιδιά φέτος θα μείνουν εκτός.

Θα υπάρχει αύξηση ή μείωση των βάσεων φέτος:

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε άμα θα υπάρχει αύξηση ή μείωση των βάσεων αφού όλα κρίνωνται στις δηλώσεις και τις επιλογές των υποψηφίων κάθε πεδίου» δήλωσε ο κ. Ταουσάνης και συμπλήρωσε «Είναι ένα νέο τοπίο για όλους μας».

Ποία ειναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος:

«Βλέπουμε να υπάρχει μία αυξανόμενη ζήτηση σε επαγγέλματα τα οποία σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες, πληροφορική και μηχανική και επιπλέον λόγω της πανδημίας υπάρχει αύξηση στα επαγγέλαμτα υγείας και πρόνοιας», ανέφερε ο Διευθυντής της Employ edu, «Οι υποψήφιοι του φετινού 4ου πεδίου έχουν ένα μικρό προβάδισμα».

Οι φετινή υποψήφιοι φέτος με την βοήθεια της Employ edu μπορούν μαζί με ειδικούς στον τομέα του επαγγελματικού προσανατολισμού να εξετάσουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους και να βρουν τα προγράματα και τμήματα σπουδών που τους ταιρίαζουν καλύτερα.

Δείτε επίσης: Πανελλαδικές 2021: Ποσοστά ρεκόρ για βαθμούς κάτω από την βάση

Loading