Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Έχει σχισματική χροιά όποιος δημοσιοποιεί την αρνητική γνώμη του για τις αποφάσεις της Συνόδου»

Ξεκάθαρος ο Μητροπολίτης Πειραιώς

Τη δυσαρέκσειά του σχετικά με τη στάση που κρατούν ορισμένοι Ιερείς όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. Αναφερόμενος στο κράτος, δήλωσε ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει όπως φαίνεται την παραπληροφόρηση, κάτι το οποίο οδηγεί ορισμένους πολίτες στο να μη δέχονται να εμβολιαστούν.

propoli

Πρόσθεσε επίσης ότι ένας κληρικός από την Αρχιεπισκοπή, ζήτησε να παραιτηθεί λόγω του ότι έχει εκφράσει θετική γνώμη για τα εμβόλια. Ξεκαθάρισε βέβαια πως στους Ναούς δεν είναι εφικτό να γίνονται έλεγχοι από το προσωπικό της εκκλησίας.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν θα πρέπει να υποστούν συνέπειες όσοι δεν συμφωνούν με την Ιερά Σύνοδο και στη στάση της όσον αφορά τα μέτρα, και δήλωσε πως αν κάποιος δημοσιοποιεί την αρνητική γνώμη του, τότε έχει σχισματική χροιά αφού δεν ανήκει στο σώμα της εκκλησίας.

Δείτε επίσης: Θάνατος 60χρονου στις Σέρρες: «Δεν βρέθηκαν εμβολές ούτε ίχνη αλλεργικού σοκ από το εμβόλιο» λέει ο ιατροδικαστής (vid)

Loading