Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες πλήττουν τη Μύκονο, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες στη θάλασσα και στην ακτή. Η Μύκονος βρίσκεται στο επίκεντρο των ισχυρών ανέμων που επηρεάζουν το Αιγαίο, με την περιοχή Καλαφάτη να υποδέχεται θυελλώδεις νοτιάδες εντάσεως εννέα μποφόρ. Τα τεράστια κύματα που δημιουργούνται σφυροκοπούν την ακτή με ορμή, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό, αλλά ταυτόχρονα επικίνδυνο σκηνικό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Στο Αγράρι, η θάλασσα εισχωρεί στη στεριά, με τα κύματα να καλύπτουν απόσταση που φτάνει έως και 200 μέτρα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες. Τις δραματικές αυτές εικόνες κατέγραψε το Mykonos Live TV, αποτυπώνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί στο νησί.
Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο καιρού, το οποίο αναφέρει την επικείμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ισχυρές καταιγίδες, έντονους ανέμους και αφρικανική σκόνη τις επόμενες ώρες. Η ΕΜΥ έχει επικαιροποιήσει το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, το οποίο εκδόθηκε το Σάββατο (14/02), με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να αναφέρουν ότι οι καταιγίδες θα πλήξουν τις περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (15/2).
Ειδικότερα, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κέρκυρα και τους Παξούς κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στην Ήπειρο μέχρι το απόγευμα, καθώς και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως αργά το απόγευμα. Επίσης, οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 8 έως 9 μποφόρ, κυρίως στο Αιγαίο, ευνοώντας τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε πολλές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Πελοποννήσου, της Κρήτης, της ανατολικής Στερεάς (Αττική), των Κυκλάδων και της Εύβοιας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()

