Μύκονος: Βαλίτσα με ναρκωτικά βρέθηκε σε πλοίο – Συνελήφθησαν δύο άνδρες

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας – Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος Μυκόνου, για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορίες της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν μέσα σε πλοίο στο λιμάνι της Μυκόνου βαλίτσα που περιείχε ένα γυάλινο δοχείο με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 32,6 γρ.

propoli

Παράλληλα, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 51 ετών παραλήπτης της βαλίτσας, ο οποίος παρέδωσε με τη θέλησή του ακόμη τρία γυάλινα δοχεία που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη  βάρους 51,87 γρ., ένα αλουμινένιο δοχείο από ενεργειακό ποτό που περιείχε την ψυχότροπο ουσία MDMA βάρους 5,10 γρ., τέσσερα χάπια με ουσίες υπαγόμενες στους πίνακες ναρκωτικών, δύο πλαστικούς και έναν μεταλλικό τρίφτη με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, ένα κυλινδρικό δοχείο με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης και τα ποσά των 4.700 ευρώ και των 800 δολαρίων ΗΠΑ.

Τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας προέβησαν, επίσης, στη σύλληψη ενός 49χρονου Έλληνα στην Κηφισιά, αποστολέα της ασυνόδευτης βαλίτσας, για παράβαση του Ν. 4139/13 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, του Ν. 4858/2021 «Περί προστασίας των αρχαιοτήτων» και του Ν.2168/1993 «Περί όπλων».

Μετά από έρευνα στο σπίτι του 49χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ζυγαριά ακριβείας, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, επτά αμφορείς πιθανόν αρχαίας εποχής, μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των 1.448 ευρώ.

Δείτε επίσης: Συνελήφθη ο γιος του Νίκολας Κείτζ γιατί χτύπησε άγρια τη μητέρα του

Loading