Μήνυμα εμβολιασμού στους νέους έστειλε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης σε συνέντευξη του επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά ότι οι περισσότεροι πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα: «Είναι λίγο υπέρβαρα, είναι μια μικρή παχυσαρκία, έχουν κάποια υποκείμενα νοσήματα»
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ Τζανακής τόνισε πως οι μισοί από αυτούς είναι φορείς χωρίς ουσιώδη υποκείμενα νοσήματα, τα οποία όπως επισήμανε δεν θα τους στοίχιζαν τη ζωή τους τα επόμενα 20, 30, 40 χρόνια. Πρόσθεσε, δε, «θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά πρώτον, όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα» μιλώντας για τον εμβολιασμό των νέων κατά του κορωνοϊού.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια μεγάλη πανευρωπαϊκή μελέτη, σύμφωνα με την οποία αυτοί που είναι ο σκληρός πυρήνας των ανθρώπων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι που πάσχουν από πολλά νοσήματα, καθώς φοβούνται ότι λόγω της πολυνοσηρότητας που έχουν και των πολλών προβλημάτων κάτι θα πάθουν. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να σκεφτούν εντελώς αντίθετα».
Σχετικά με τα κρούσματα ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα έχει παγιωθεί μια σχετική αυξητική τάση του 10%, περίπου 150 με 200 κρούσματα επιπλέον χωρίς να έχουμε ακόμα αποτύπωμα ιδιαίτερο τουλάχιστον στους θανάτους: «Υπολογίζω ότι θα είναι μια διαχειρίσιμη αύξηση το επόμενο διάστημα, μικρή».
«Καμιά φορά μπορεί ο ιός να κάνει σκαμπανεβάσματα σε αυτό το σημείο θα περιμένουμε να δούμε πότε θα ενσωματωθεί και το αποτύπωμα της νέας κινητικότητας, ιδιαίτερα στην ψυχαγωγία» έσπευσε να σημειώσει. Εξέφρασε, δε, την ανησυχία του για το συγκεκριμένο αποτύπωμα.
Τέλος, συμπλήρωσε, πως «το θέμα είναι πόσο καλά εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να πειθαρχήσουμε σε αυτού του είδους τη δομημένη κινητικότητα και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων». Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα κατά της γρίπης.
Δείτε επίσης: Θεοκλής Ζαούτης: Tο εμβόλιο είναι το όπλο μας και είναι ασφαλές
- Σήμερα το πρώτο σερβίς στο πρωτάθλημα ανδρών της Volley League
- Δήμος Θέρμης: Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο πρόγραμμα LIFE NURTURE για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής
- Θάντερ και Σίξερς εντυπωσίασαν στο ΝΒΑ: τέλος στο ιστορικό σερί του Σέι Γκίλτζους-Αλεξάντερ
- Θεσσαλονίκη: Στο λιμάνι η φρεγάτα «Κίμων» – Πότε θα μπορούν να την επισκεφθούν οι πολίτες
- Φερστάπεν: «Η πίστα στο Οστιν είναι απαράδεκτη» πριν από το Grand Prix των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
