Νέα μέτρα για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα – Δείτε το ΦΕΚ

Όλοι οι ταξιδιώτες οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα που τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 6:00 πμ λόγω της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

propoli

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει με κορωνοϊό, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Εναλλακτικά μπορούν να έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε έλεγχο με rapid test εντός 24 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Οι αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρίες καθώς και οι εταιρίες οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα.

Δείτε το ΦΕΚ:

Δείτε επίσης: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την απόφαση να διώξει τη Σάσα Σταμάτη από την παράστασή του (vid)

Loading