Νέα σχολική χρονιά – νέα μέτρα: Συζητήσεις για την επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση

Την επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση εξετάζει η κυβέρνηση μέσω του υποχρεωτικού εμβολιασμού εκπαιδευτικού προσωπικού

Στόχος του Υπουργείου Παιδείεας και Θρησκευμάτων είναι η επιστροφή των μαθητών και των φοιτητών στα θρανία και στα αμφιθέατρα αντιστοίχως, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από τον Σεπτέμβριο. Για την επίτευξη αυτού του στόχου έχει τεθεί η πρόταση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του εκπαιδευτικού προσωπικού.

propoli

Όπως είχε ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως:«Είναι απαραίτητο, για το καλό των παιδιών μας, να επιστρέψουμε σε διά ζώσης εκπαίδευση. Για να το κάνουμε αυτό, έχουμε ένα πολύ μεγάλο όπλο: το εμβόλιο. Ενα πολύ σημαντικό όπλο για εκπαιδευτικούς, για φοιτητές και για μαθητές».

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η κυβέρνηση μεριμνεί ήδη από το καλοκαίρι για την ομαλή λειτουργία των μαθημάτων με φυσική παρουσία μαθητών και φοιτητών. Συγκεκριμένα:

  • Αναμένεται μέχρι τα τέλη Αυγούστου να έχει ανοίξει και η φόρμα εμβολιασμού για τις ηλικιακές ομάδες 12-15 χρονών, οι οποίες θα μπορούν να εμβολιαστούν μετά από την συγκατάθεση γονέα ή παιδιάτρου, καλύπτοντας τους μαθητές γυμνασίου.
  • Όσοι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων δεν έχουν εμβολιαστεί θα υποβάλονται σε self-test κάθε βδομάδα, για την περαιτέρω απομόνωση κρουσμάτων.
  • Παρουσία μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών σε αίθουσες με την χρήση μάσκας. Πιθανολογείται πως σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός δεν θα χρειαστεί να κλείσει το υπόλοιπο τμήμα όπως προηγουμένως, αλλά αντιθέτως, θα συνεχιστεί η δια ζώσης εκπαίδευση, ενώ το άτομο θα ακολουθήσει κανονικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Τέλος, αναμένεται οι εκπαιδευτικοί να γίνουν η επόμενη επαγγελματική ομάδα στην οποία θα κριθεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Αυτό σημαίνει πως εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου όταν και θα ανοίξουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Σύμφωνα με τα στατιστικά, ένα ποσοστό 73% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί.

Όπως παρατηρούμε, κατευθυντήριος στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η άμεση επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση. Παρόλα αυτά, τα περιθώρια στενεύουν καθώς το χρονικό διάστημα για την απόφαση και την εφαρμογή των μέτρων είναι λιγότερα από δύο μήνες, ενώ σημαντικό ποσοστό του ανήλικου πληθυσμού παραμένει επιφυλακτικό απέναντι στα εμβολιαστικά μέτρα.

Δείτε επίσης: Ν. Κεραμέως: «Καλούμε εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 15 ετών να εμβολιαστούν»

Loading

Aliri