Νέα Στύρα: Ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του φέρι μποτ – Μηνύσεις από τους επιβάτες για την προσάραξη, απολογείται σήμερα ο καπετάνιος

Νέα Στύρα: Ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του φέρι μποτ – Μηνύσεις από τους επιβάτες για την προσάραξη, απολογείται σήμερα ο καπετάνιος

Οι επιβάτες κατάφεραν να πάρουν ό,τι είχαν αφήσει εσπευσμένα μέσα στο φέρι μποτ και πλέον απειλούν με ομαδικές αγωγές και μηνύσεις.

Μετά από δύο 24ωρα από την προσάραξη του φέρι μποτ της γραμμής Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα σε ξέρα, οι επιβάτες κατάφεραν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα και τις αποσκευές τους. Ο καπετάνιος αναμένεται να δώσει σήμερα εξηγήσεις σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν το φέρι να συγκρουστεί με ύφαλο, προκαλώντας έτσι ταλαιπωρία σε δεκάδες επιβάτες και σοβαρές ζημιές.

Το φέρι μποτ «Παναγία Παραβουνιώτισσα», το οποίο προσάραξε σε ξέρα στα Νέα Στύρα, ρυμουλκήθηκε το βράδυ της Πέμπτης από σκάφη του λιμενικού. Μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε ειδική θέση στο νέο λιμάνι της περιοχής, όπου θα παραμείνει υπό φύλαξη, καθώς τις επόμενες μέρες θα γίνει έλεγχος από ειδικούς πραγματογνώμονες με στόχο να αποσαφηνιστούν τα αίτια που προκάλεσαν το σοβαρό ατύχημα.

Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι των Νέων Στύρων, με τη συνδρομή ενός πλωτού λιμενικού σκάφους, δύο ρυμουλκών και ενός αντιρρυπαντικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι επιβάτες κατάφεραν να πάρουν ό,τι είχαν αφήσει εσπευσμένα μέσα στο φέρι μποτ και πλέον απειλούν με ομαδικές αγωγές και μηνύσεις.

Η δικηγόρος μέρους των επιβατών, επιβάτιδα και η ίδια κατά το δρομολόγιο του φέρι μποτ, Αθηνά Αποστολοπούλου, μίλησε στην ΕΡΤ, δηλώνοντας πως θα ζητήσουν αποζημίωση.

«Κατ’ αρχήν θα λάβουμε γνώση των ανακριτικών πράξεων και από εκεί και πέρα θα δηλώσουμε παράσταση πολιτικής αγωγής και θα ασκήσουμε και τις αγωγές για την αποζημίωση των επιβατών. Στο αστικό σκέλος, θα ζητείται η αποζημίωση των επιβατών για τις υλικές ζημιές που μπορεί να έχουν υποστεί, για τα διαφυγόντα κέρδη και επίσης φυσικά για την ηθική βλάβη. Το ποινικό σκέλος θα είναι προς υποστήριξη της κατηγορίας προκειμένου να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες».

Απολογείται σήμερα ο καπετάνιος

Ο καπετάνιος της «Παναγίας Παραβουνιώτισσα», που παραμένει υπό κράτηση για το συμβάν, αναμένεται να καταθέσει μέσα στην ημέρα.

Από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε πως δεν μπόρεσε να αποφύγει την ξέρα λόγω βλάβης στα πηδάλια αλλά ο νηογνώμονας ανέφερε πως από τον έλεγχο του δεν βρήκε κανένα πρόβλημα.

Οι δύτες που έλεγξαν το φέρι μποτ διαπίστωσαν εκτεταμένες ζημιές και διάσπαρτα σκισίματα που ξεπερνούν τα 15 μέτρα.

Η εταιρεία του φέρι μποτ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το ατύχημα στα Νέα Στύρα ανέφερε πως απαντήσεις θα δοθούν με το που ολοκληρώσει την έρευνά της.

Loading

Play