Νέα υπόθεση ψευτογιατρού: Πέντε ασθενείς νεκροί – Aπέσπασε 1 εκατομμύριο ευρώ μέσω των δήθεν θεραπειών

Νέες πληροφορίες που σοκάρουν έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη νέα υπόθεση ψευτογιατρού.

Πρόκειται για φυσιοθεραπευτή που παρίστανε τον νευρολόγο και υποστήριζε ότι μπορούσε να θεραπεύσει ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Χορηγούσε μάλιστα θεραπείες με φάρμακα και όλα αυτά φυσικά με το αζημίωτο.

propoli

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος, η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος διεξάγει έρευνα, και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις.

Μάλιστα, πέντε ασθενείς απεβίωσαν, και επομένως η δικογραφία που έχει κατά πληροφορίες σχηματιστεί σε βάρος του 65χρονου αφορά εκτός από το αδίκημα της απάτης και αυτό της ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020, όταν ο αδελφός ασθενούς από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε τον 65χρονο ψευτογιατρό στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ο ασθενής έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ο ψευτογιατρός, που δήλωνε νευρολόγος αντί φυσιοθεραπευτής, του είχε προτείνει ήδη από το 2015 θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Η υγεία του ασθενούς επιδεινώθηκε, και εν τέλει κατέληξε μερικούς μήνες αργότερα.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ο αδελφός του ασθενούς κατήγγειλε τη δράση του ψευτογιατρού.

Από έρευνα των στελεχών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο αρχείο της Αστυνομίας προέκυψε ότι σε βάρος του υπόπτου είχε ήδη σχηματιστεί δικογραφία το 2019 για απάτη.

Είχε αποσπάσει 135.000 ευρώ, προκειμένου να εφαρμόσει τη δήθεν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε μια νεαρή κοπέλα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Κατόπιν αυτού αποφασίστηκε να γίνει έρευνα, την οποία ανέλαβε η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Συνολικά, ο ψευτογιατρός φέρεται να έχει εξαπατήσει 15 άτομα, οι περισσότεροι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Προκειμένου να προσδίδει αληθοφάνεια στην απάτη ο ψευτογιατρός συνεργαζόταν με γιατρό στη Στουτγκάρδη.

Ταξίδευε μαζί με τους ασθενείς στη Γερμανία δήθεν για εξειδικευμένες εξετάσεις, και εν συνεχεία τους πρότεινε θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Για κάθε μια ένεση με βλαστοκύτταρα χρέωνε από 10.000 έως 25.000 ευρώ ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια των θυμάτων. Aπέσπασε 1 εκατομμύριο ευρώ.

Όσα φιαλίδια βρέθηκαν και ελέγχθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι δεν είχαν κανενός είδους φαρμακευτική ουσία.

Δείτε επίσης: Πάτρα: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των επτά συλληφθέντων

Loading