Από φέτος, η διαδικασία επιδότησης για τα αιγοπρόβατα θα περιλαμβάνει την υποχρεωτική τοποθέτηση ενδοστομαχικού βόλου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μόνο τα αιγοπρόβατα που θα φέρουν βόλους θα είναι επιλέξιμα για επιδότηση μέσω της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης.
Η συγκεκριμένη προϋπόθεση εντάσσεται στο σχέδιο δράσης που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναμένεται να ενσωματωθεί σύντομα στην εθνική νομοθεσία. Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και οδηγίες για την εφαρμογή του μέτρου, καθώς και η σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Η τοποθέτηση του βόλου αναμένεται να συμβάλει στην καλύτερη παρακολούθηση και διαχείριση των αιγοπροβάτων, ενισχύοντας την ποιότητα και την ασφάλεια του κλάδου.
![]()

