Νέο πρότυπο γραφείο της ΔΥΠΑ για την εξυπηρέτηση πολιτών από ειδικές κοινωνικές ομάδες στην Αθήνα

 Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, η λειτουργία του νέου πρότυπου Γραφείου Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων (ΓΕΚΟ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην Αθήνα, στην οδό 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 125. Τον νέο χώρο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Αθανάσιος Θεοχάρης, μαζί με τον διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη και την υποδιοικήτρια, Γιάννα Χορμόβα.

propoli

   Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με πολίτες από ειδικές κοινωνικές ομάδες για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, καθώς και για τις ενεργητικές πολιτικές και δράσεις της ΔΥΠΑ για την προώθησή τους στην απασχόληση.

   Το νέο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων υιοθετεί καινοτόμα χαρακτηριστικά και σύγχρονες υποδομές, όπως οδηγό τυφλών σε ειδικά διαμορφωμένο δάπεδο, δυνατότητα διασύνδεσης με σύστημα διερμηνείας εξ αποστάσεως σε κάθε γραφείο και οπτική απομόνωση για εξυπηρέτηση ειδικών ομάδων, με πλήρη προσβασιμότητα για άτομα με κινητικές αναπηρίες.

   Επιπλέον, στον χώρο υπάρχει ειδική διαμόρφωση για ατομική ή ομαδική  συμβουλευτική, σε συνεργασία με τους φορείς που ασχολούνται με ευάλωτες και ειδικές κοινωνικές ομάδες, καθώς και σύγχρονος αρχειακός χώρος με κινητές αρχειοθήκες.

   Το νέο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων διαμορφώθηκε σε χώρο που παρέμενε κλειστός από το 2012, οπότε και περιήλθε στην κυριότητα της ΔΥΠΑ από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ). Το 2023 αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί προς όφελος των ανέργων ΕΚΟ και το έργο, προϋπολογισμού 744.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε με τελικό κόστος 586.246 ευρώ, σε διάστημα μικρότερο των 10 μηνών.

   Κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο, προκειμένου να φιλοξενήσει ειδικές δράσεις για τη βελτίωση της εργασιακής ένταξης των συγκεκριμένων ομάδων. Εξειδικευμένοι επιστήμονες θα παρέχουν ενημέρωση και υποστήριξη σε διάφορες ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

   Η λειτουργία του νέου χώρου εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της ΔΥΠΑ για τη στήριξη των πολιτών που ανήκουν σε ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, παρέχοντας ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση για θέματα κατάρτισης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, καθώς και εξατομικευμένης υποστήριξης, ώστε να διευκολύνει την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και την αυτονόμησή τους.

   

   Γ.Μπ.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading