(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Νοσοκομεία: Αντιδράσεις μετά την προκήρυξη 126 θέσεων συντονιστών διευθυντών από τη Μίνα Γκάγκα

Η εγκύκλιος για τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών, που είχε προτείνει η Μίνα Γκάγκα, δεν προχώρησε, ωστόσο τώρα μια νέα προκήρυξη έρχεται να φέρει αντιδράσεις στις τάξεις των υγειονομικών.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας προκήρυξε 126 θέσεις συντονιστών διευθυντών στα δημόσια νοσοκομεία, με την φόρμα υποβολής αιτήσεων να ανοίγει στις 15 Μαΐου και να ολοκληρώνεται στις 24 του ίδιου μήνα.

propoli

Η προκήρυξη αυτή, στο «παρά πέντε» των εκλογών, προκάλεσε αντιδράσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τη στιγμή μάλιστα που «πάγωσαν» οι προσλήψεις επιμελητών που είχαν προκηρυχθεί.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ξαναχτύπησε μέσω της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κυρίας Γκάγκα, η οποία λίγο πριν τη λήξη της θητείας της επιδιώκει να περάσει και το παραμικρό αντιλαϊκό μέτρο που μπορεί. Μετά την απαράδεκτη εγκύκλιο για τις εφημερίες, που αναγκάστηκε να αποσύρει μετά από την κατακραυγή των νοσοκομειακών γιατρών, αυτή τη φορά αποφάσισε να προκηρύξει την πρόσληψη 126 συνολικά γιατρών για τη θέση του συντονιστή διευθυντή.

Αποφάσισε δηλαδή να προκηρύξει, μετά από 15 χρόνια, θέσεις υπερπροϊσταμένων, οι οποίες είναι θέσεις – κλειδιά για την απαρέγκλιτη υλοποίηση της εχθρικής και εγκληματικής για το λαό πολιτικής στο χώρο της υγείας. Την ίδια στιγμή που πάγωσαν τις ελάχιστες θέσεις νέων ηλικιακά επιστημόνων που προκήρυξαν μετά από 4 χρόνια για να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία, έρχονται νύχτα, μετά την προκήρυξη των εκλογών να προχωρήσουν σε προσλήψεις ημετέρων, “πρόθυμων” που θα υλοποιήσουν την εγκληματική τους πολιτική. Απαιτούμε να ανακαλέσουν άμεσα τη σκανδαλώδη προκήρυξη» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Υγείας και υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου. Ανδρέας Ξανθός και η αν. τομεάρχης Υγείας και υποψήφια βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη, τονίζουν: «Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, σε χρόνο που απαγορεύονται ρητά οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές στο Δημόσιο, η αν. Υπουργός Υγείας κυρία Γκάγκα έσπευσε να προκηρύξει 126 θέσεις Γιατρών- Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ σε νοσοκομεία όλης της χώρας. Τη στιγμή δηλαδή που έχουν “παγώσει” τα πάντα στο κράτος, που το ΕΣΥ είναι υπό διάλυση και το κύμα παραίτησης γιατρών έχει διογκωθεί, η αρμόδια για τα νοσοκομεία αν. Υπουργός ενδιαφέρεται όχι να καλύψει επείγουσες ανάγκες της δημόσιας περίθαλψης αλλά να προβεί σε πελατειακού χαρακτήρα διευθετήσεις ημετέρων. Η σπουδή αυτή είναι πολιτικά απαράδεκτη και νομικά έωλη. Αυτό που χρειάζεται το ΕΣΥ και οι άνθρωποί του είναι γενναία αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας, αμοιβής, εκπαίδευσης και επιστημονικής εξέλιξης και όχι μικροκομματικά “μαγειρέματα” για τις διευθυντικές θέσεις. Η άμεση ακύρωση της προκήρυξης είναι το αυτονόητο και επιβεβλημένο. Το στοίχημα είναι η αλλαγή πορείας στα υγειονομικά πράγματα και η αντιστροφή του κλίματος πλήρους αποδιοργάνωσης των δημόσιων δομών υγείας».

«Ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε την πάγια εγκύκλιο αναστολής προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών, η κυρία Γκάγκα αναρτά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ σήμερα 4/5/23 προκήρυξη 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών σε Νοσοκομεία της χώρας και μάλιστα θέτει ως προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από 15 έως 24 Μαΐου!» επισημαίνει η παράταξη «Μέτωπο».

Τέλος, το «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή» των νοσοκομειακών γιατρών τονίζει ότι «είναι εξοργιστικό από τη μια να έχουμε τραγική υποστελέχωση σε πολλά τμήματα λόγω πολιτικής “μη προσλήψεων” και λόγω καταιγίδας παραιτήσεων ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ και από την άλλη η κυβέρνηση που έχει τεράστιες ευθύνες για αυτήν την υποστελέχωση και που αρνείται να προσλάβει μόνιμους Επιμελητές, να τρέχει τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές να προλάβει να προκηρύξει “φωτογραφικά” θέσεις… “συντονιστών διευθυντών”. Οι κλινικές χρειάζονται νέους Επιμελητές, όχι “συντονιστές διευθυντές”. Απαιτούμε να γίνουν όλες οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών με προτεραιότητα τμήματα που ήδη υφίστανται λειτουργική κατάρρευση».

Δείτε επίσης: Πικέ: Τον χτύπησε ο αδερφός της Σακίρα -Έπαιξαν ξύλο στο Μαϊάμι

Loading