Τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί και η προπληρωμή του Δώρου Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής άδειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.
Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Πάσχα θα γίνουν αυτόματα με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).
Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.
Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ διευκρινίζει ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας, κατά το χρονικό διάστημα από τις 4 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί, μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά (gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).
Δείτε επίσης: Γρηγόρης Λέων για Πάτρα: «Δεν υπάρχει έγκλημα με παθολογικές αιτίες θανάτου» (vid)
- Η ΕΕ προγραμματίζει την αναθεώρηση των στόχων εκπομπών ρύπων για το 2035
- Θρίαμβος για την ελληνική πάλη με τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη
- Ντίνος Καρύδης: Το συγκινητικό αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ στη μνήμη του σπουδαίου ηθοποιού
- Συμμετοχή βρετανικών μαχητικών στην αποστολή «Ανατολικός φρουρός» του ΝΑΤΟ
- Ρόδος: Αφέθηκε ελεύθερη η 28χρονη influencer μετά την απολογία της για την υπόθεση ροζ κοκαΐνης