Στο τραπέζι η επέκταση της υποχρεωτικότητας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε στο OPEN και μεταξύ άλλων είπε πως θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα με βάση τα στοιχεία για τον κίνδυνο μετάδοσης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Τα μέτρα που λάβαμε έχουν στόχο να προστατεύσουν με διαφορετικό τρόπο εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους πολίτες. Από τη στιγμή είναι σε διαφορετικό σημείο και ο εμβολιασμός είναι δωρεάν δεν μπορούν να ισχύουν τα ίδια για όλους. Δεν προωθούμε διαχωρισμούς, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σταυρωμένα χέρια» δήλωσε ο κ. Οικονόμου ο οποίος μιλώντας για την υποχρεωτικότητα είπε πως «εάν χρειαστεί να την αυξήσουμε, θα γίνει με βάση στοιχεία για τον κίνδυνο μετάδοσης, με το αν παρατηρείται συνωστισμός ή αν έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο».
Στη συνέχεια, είπε πως «παραμένει πάντα στο τραπέζι ως επιλογή και ως εργαλείο, και ανάλογα με τον ρυθμό των εμβολιασμών θα αξιολογηθεί σε ποιες κατηγορίες εργαζομένων πρέπει να ξεκινήσει και τι θα σημαίνει. Αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι ότι από τις 16 Αυγούστου έχουμε 165.000 νέα ραντεβού, αριθμός πολύ ικανοποιητικός μετά την κάμψη που είχαμε λόγω καλοκαιριού. Από αυτούς 7.000 είναι υγειονομικοί που σημαίνει πως είμαστε σε καλό δρόμο».
Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Το “φεγγάρι” της θα λάμπει για πάντα και για όλους παρά τους βανδαλισμούς
- Θεσσαλονίκη: Παράνομη εξόρυξη άμμου μέσα σε περιοχή Natura 2000 – Κατέστρεψαν τοπίο στο Εθνικό Πάρκο Κορώνειας-Βόλβης
- Η νέα ετικέτα ‘Μειωμένης Αλκοόλ’ για το κρασί διχάζει τη βιομηχανία
- Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Πόλος έλξης το μεγάλο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη
- Προγραμματισμένη ψηφοφορία για τη φορολογική μεταρρύθμιση το απόγευμα
- Χαλκιδική: Πινακίδες, φυλλάδια και οδηγίες ασφαλείας στο πλαίσιο επιχείρησης απομάκρυνσης λύκου στον Νέο Μαρμαρά
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
