ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαβεβαιώσεις για τη συνδεδεμένη ενίσχυση του βαμβακιού

ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαβεβαιώσεις για τη συνδεδεμένη ενίσχυση του βαμβακιού

Με ανακοίνωσή του, ο ΟΠΕΚΕΠΕ τονίζει ότι τα αποτελέσματα του AMS δεν θα επηρεάσουν ούτε την προκαταβολή ούτε την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, έως 31/12/2025. Ταυτόχρονα, διαψεύδει τη φημολογία σχετικά με την αποστολή σε ΚΥΔ αγροτεμαχίων συνδεδεμένης ενίσχυσης βαμβακιού με το χαρακτηρισμό «κόκκινα», δηλαδή μη επιλέξιμα.

Η ανακοίνωση του Οργανισμού περιλαμβάνει τα εξής:

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει ότι τα αποτελέσματα του AMS, αναφορικά με τις ενισχύσεις ειδικών καθεστώτων, όπως η συνδεδεμένη ενίσχυση βαμβακος, δεν θα επηρεάσουν ούτε την προκαταβολή ούτε και την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, έως 31/12/2025.»

Περαιτέρω, ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαψεύδει τη φημολογία περί αποστολής αγροτεμαχίων με το χαρακτηρισμό «κόκκινα». Αντίθετα, έχουν αποσταλεί με το χαρακτηρισμό «κίτρινα», που σημαίνει ότι χρήζουν διορθώσεων από τους δικαιούχους παραγωγούς και επανεξέταση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με το Κοινοτικό Πλαίσιο (Κανονισμός 1173/2022).

Αμέσως μετά την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης – και σε κάθε περίπτωση εντός Δεκεμβρίου 2025 – η διαδικασία εξαγωγής αποτελεσμάτων θα επαναληφθεί. Η διαδικασία θα επαναληφθεί τουλάχιστον δύο ακόμα φορές, έως και τον Απρίλιο του 2026, πριν την εξόφληση της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Συνεπώς, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δικαιούχοι να προχωρήσουν σε επανέλεγχο των γεωχωρικών στοιχείων των αιτήσεών τους, ώστε αυτές να απεικονίζουν την υφιστάμενη κατάσταση των γεωτεμαχίων, που περιλαμβάνονται στις δηλώσεις τους.»

Loading

Play