Ανακαλύψτε τη δράση εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη που ενορχήστρωσε παράνομες επιδοτήσεις μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ παραμένουν από την Κυριακή το πρωί οι συλληφθέντες άνδρες, μεταξύ των οποίων 16 άτομα από το Ηράκλειο της Κρήτης, που κατηγορούνται για τη σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό τη λήψη παράνομων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι γυναίκες που συνελήφθησαν έχουν μεταφερθεί σε Αστυνομικά Τμήματα της Αθήνας, όπου διατίθενται γυναικεία κρατητήρια. Όλοι οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας την προσεχή εβδομάδα, αντιμετωπίζοντας σοβαρές κατηγορίες.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 26 επιπλέον μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με συνολικά 42 άτομα να κατηγορούνται για συμμετοχή στη δράση αυτή. Σύμφωνα με την έρευνα, έχουν εκταμιευθεί παράνομες επιδοτήσεις ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ από το 2019 έως το 2025. Αρχηγός της εγκληματικής ομάδας φέρεται να είναι ο 47χρονος συνδικαλιστής Μύρωνας Χιλετζάκης, γνωστός για την παρουσία του σε τηλεοπτικά κανάλια και τη στενή του επαφή με ηγετικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης.
Η εγκληματική ομάδα εκμεταλλευόταν επιχειρηματικές δραστηριότητες και συμμετοχή σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων για να υποβάλλει ψευδείς αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης. Ο αρχηγός φέρεται να καθόρισε τη σύνθεση της ομάδας και να κατεύθυνε τη δράση της, υποβάλλοντας αιτήσεις για δήθεν αγροτεμάχια. Ορισμένα από τα αγροτεμάχια εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν με την ίδια ταχύτητα, αποκαλύπτοντας την οργανωμένη και πολύπλοκη φύση της δράσης τους.
Σοβαρές ενστάσεις προβάλλουν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων σχετικά με την υπόθεση. Η δικηγόρος του 47χρονου συνδικαλιστή χαρακτήρισε προβληματική τη στοιχειοθέτηση εγκληματικής οργάνωσης και τόνισε ότι η υπεραύξηση του κατηγορητηρίου μπορεί να οδηγήσει σε αποδόμηση των κατηγοριών.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
