Παγώνη: “Κάνω έκκληση στον κόσμο να εμβολαιστεί – Θα μείνει όνειρο το τείχος ανοσίας στο 80% τον Αύγουστο” (vid)

Απαισιόδοξη η Ματίνα Παγώνη

Νέος υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στην Ελλάδα μετά τα 4.181 κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν χθες.

propoli

Η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά μίλησε στον ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων έκανε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί.

«Τις τελευταίες ημέρες και βάσει των σχεδίων που προϋπήρχαν από τους επιδημιολόγους, αναμέναμε από τις 15 Αυγούστου και μετά μια αύξηση των κρουσμάτων, η οποία ήταν σταδιακή κι ελπίζουμε να μη φτάσουμε τα κρούσματα που έδειχναν οι μελέτες, γιατί θα πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας.  Αν σταματήσουμε σε αυτά τα επίπεδα, των 4.000-5.000 κρουσμάτων, θα είναι καλά και θα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε».

Για το τείχος ανοσίας είπε:

«Κάνω έκκληση, όταν επιστρέψει ο κόσμος από τις διακοπές, να πάει να εμβολιαστεί» ενώ για τον αρχικό στόχο να δημιουργηθεί τον Αύγουστο τείχος ανοσίας στο 80% είπε πως «θα μείνει όνειρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να το φτάσουμε».

Για τον 15Αυγουστο είπε:

«Καταλαβαίνετε τι πρόκειται να γίνει στα νησιά, ήδη υπάρχει συνωστισμός στα σοκάκια, υπάρχει αύξηση κρουσμάτων στην Κρήτη, η οποία έρχεται δεύτερη μετά την Αθήνα, ενώ μας ανησυχούν και τα άλλα νησιά».

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται το εμβόλιο. «Μπορεί και οι εμβολιασμένοι να αρρωσταίνουν, αλλά τα συμπτώματα είναι πολύ απλά και δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που νοσηλεύονται και φτάνουν στις ΜΕΘ».

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές ψήφισαν σχέδιο δαπανών ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων

Loading