ΠΑΜΕ: Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης μέσα στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Σήμερα το πρωί, στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από συνδικάτα και άλλους φορείς, με αφορμή τα γεγονότα στη Γάζα.

Οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα όπως “Λε – λε λευτεριά στην Παλαιστίνη” και “Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα.”

propoli

Επίσης, κρατούσαν πικέτες με συνθήματα όπως “Στης Γάζας τα συντρίμμια που σφίγγει ο κλοιός, σηκώνει το κεφάλι ο ήρωας λαός” και “Πογκρόμ και φυλακίσεις, κατοχή και βία, το Ισραήλ ασκεί την τρομοκρατία.”

Το σύνθημα “Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί” ακούστηκε επίσης, και προβάλλοντας αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, κάλεσαν σε συνέχιση της έκφρασης αλληλεγγύης και στη συμμετοχή σε προγραμματισμένη πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

«Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 8.000, ανάμεσά τους πάνω από 3.000 παιδιά και πάνω από 1000 γυναίκες. Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα κάθε 15 λεπτά σκοτώνεται και ένα παιδάκι. 

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι τραυματίες ξεπερνούν τις 15.000 χωρίς να έχουν την αναγκαία περίθαλψη εξαιτίας του ασφυκτικού αποκλεισμού του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ» τονίζει στην ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ.

«Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού» τονίζει το ΠΑΜΕ και απαιτεί:

  • Καμία υποστήριξη στην Κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”.
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική -πολιτική -στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Τώρα αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα το 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Τροχαίο με εγκλωβισμό τα ξημερώματα στη Μεσαρά

Loading