Παράνομες παρεμβάσεις σε παραλίες σε όλη τη χώρα – ομπρέλες, ξαπλώστρες και μπάζωμα στη Ρόδο

Παράνομες παρεμβάσεις σε παραλίες σε όλη τη χώρα – ομπρέλες, ξαπλώστρες και μπάζωμα στη Ρόδο

Ομπρέλες μέχρι το κύμα, ξαπλώστρες παντού και παραλίες που μοιάζουν να έχουν γίνει ιδιωτικές.

Οι λουόμενοι επιστρατεύουν κάθε τρόπο για να κρατήσουν μια θέση στην αγαπημένη τους παραλία, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν τους ελέγχους και απομακρύνουν τις παράνομες κατασκευές.

Πιερία

Στην παραλία Κορινού στην Πιερία, η εικόνα είναι αυτή μιας ακτής που έχει καταληφθεί από ομπρέλες και ξαπλώστρες σχεδόν μέχρι τη θάλασσα.

Λουόμενοι, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους παραθεριστές, κλείνουν θέση στην πλαζ για όσο διαρκούν οι καλοκαιρινές διακοπές τους, χωρίς να αφήνουν σπιθαμή άμμου.

Οι εικόνες που κατέγραψε το drone του MEGA είναι χαρακτηριστικές, όμως μετά από καταγγελίες ο δήμος, σε συνεργασία με την Αστυνομία, προχώρησε σε δράση.

Έτσι, η πλαζ που μέχρι χθες ήταν ασφυκτικά γεμάτη σήμερα παρουσιάζει διαφορετική εικόνα.

Χαλκιδική

Η κατάληψη του αιγιαλού δεν γίνεται μόνο από παραθεριστές. Στην Άφυτο της Χαλκιδικής, ιδιοκτήτες παραλιακών καταστημάτων έχουν τοποθετήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες σχεδόν πάνω στη θάλασσα, ενώ ο νόμος προβλέπει υποχρεωτική απόσταση τεσσάρων μέτρων από την ακτή.

Η ίδια εικόνα καταγράφεται και σε πολλές ακόμη παραλίες της Χαλκιδικής.

Μπάζωσαν την παραλία στη Ρόδο

Παρά την άρνηση του υπουργείου Πολιτισμού να δώσει άδεια λειτουργίας σε γνωστό beach bar στη Ρόδο, οι ιδιοκτήτες όχι μόνο το άνοιξαν, αλλά μπάζωσαν και την παραλία.

Η περιοχή άλλαξε μορφή, καθώς οι ιδιοκτήτες έσπασαν τα βράχια και έριξαν μπετόν για να τοποθετήσουν ομπρέλες.

Πρώην εργαζόμενος του καταστήματος λέει ότι στην περιοχή γνώριζαν πως το μαγαζί δεν είχε άδεια, όπως το ήξεραν και στον δήμο.

Για δύο μήνες η επιχείρηση λειτουργούσε κανονικά, αδιαφορώντας για την άδεια λειτουργίας που δεν είχε, με τον δήμο να τη σφραγίζει τελικά πριν από λίγες ημέρες.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play