«Έχουμε μια μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και στον αριθμό των απλών νοσηλειών» είπε ο Δημήτρης Παρασκευής
Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας -Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας κ. Δημήτρης Παρασκευής μίλησε στον Realfm 97,8 και είπε πως «είμαστε σε μια φάση αποκλιμάκωσης προς το παρόν».
«Έχουμε μια μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και στον αριθμό των απλών νοσηλειών. Είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το τι θα συμβεί στο προσεχές μέλλον όταν θα έχουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων της Όμικρον, που από ότι φαίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει υψηλότερη διεισδυτικότητα με άλλα λόγια μπορεί να κυριαρχήσει έναντι των κρουσμάτων της Δέλτα» είπε στη συνέχεια.
«Πιο μολυσματικό το στέλεχος Όμικρον σε σχέση με τη Δέλτα»
Για το ποια είναι τα συμπεράσματα από τη νέα μετάλλαξη είπε:
«Τα συμπεράσματα μέχρι σήμερα είναι ότι το στέλεχος Όμικρον είναι πιο μολυσματικό σε σχέση με την Δέλτα και επίσης φαίνεται ότι μπορεί να μεταδοθεί πιο αποτελεσματικά και φαίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Δανία. Αυτό που δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε με ασφάλεια είναι η σοβαρότητα της νόσου, αν και κατά πόσον προκαλεί πιο ήπια ή εξίσου σοβαρή νόσο.
Επίσης, με επιφύλαξη φαίνεται ότι μπορεί να προσβάλει τα άτομα με ανοσία αλλά ειδικά τα άτομα που έχουμε κάνει την αναμνηστική δόση έχουν σημαντική προστασία έναντι συμπτωματικής νόσου».
Για το αν πρέπει να υπάρξου νέα μέρα είπε πως «προς το παρόν δεν το έχουμε συζητήσει, αλλά υπάρχει ως ενδεχόμενο στην ατζέντα των συζητήσεων. Λαμβάνουμε τις αποφάσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα».
Δείτε επίσης: Έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου η Άννα Ευθυμίου (pic)
- Νίκη σε φιλικό για τον Ηρακλή, αλλά ο τραυματισμός του Λεκιού σκίασε το 89-73 επί της ΑΕΚ Λάρνακας
- ΔΕΘ 100 χρόνια μέλλον: η επετειακή έκθεση που ενώνει παρελθόν, παρόν και ανάπλαση
- Ισχυρό μήνυμα στη ΔΕΘ: ο ιδιωτικός τομέας να ενισχύσει τις σχέσεις Ελλάδας – Ιαπωνίας
- Έρευνα Kaspersky: Τα smartphones κερδίζουν τους Η/Υ στην ψηφιακή υγιεινή
- Στο φινάλε λύγισε η Σασουόλο: ο Ντόβμπικ έσωσε την Μπολόνια
![]()
